Széchenyi Terv Plusz

Remek fogások a IX. Freestyle Method Feeder OB. lukácsházi elődöntőjén

2024.05.13. Megosztom

Május 11-én, szombaton vette kezdetét az OB. 5. számú elődöntőjének két napos versenye. Az Abért-tavi verseny 39 fővel rajtolt és már az első fordulóban szebbnél szebb fogások voltak.

Remek fogások a IX. Freestyle Method Feeder OB. lukácsházi elődöntőjén

Az Abért-tó hírnevéhez mérten fantasztikus pecával lepte meg a mezőnyt az egész hétvége alatt. A szombati napon Fekete Csaba szerepelt a legjobban, a maga 72kg-os fogásával, de szoros volt az élmezőny. Az első nap 1 tonna felett volt az összfogás, ugyan néhányan kevesebbet fogtak a tervezettnél, de panaszra senkinek nem lehetett oka.


Az Abért-tó a 2. fordló reggelén hűvösen fogadta a versenyzőket. Az ígért erső szerencsére elkerülte a hegyek lába alatt elterülő tavat, de a kora reggeli hűvös szélben elkeltek a meleg ruhák.  A sorsolás izgalmasra sikerült, hiszen több előző napon is elöl végzett versenyző került egy szektorba. A halfogás az elején dövögősen indult, de később, ahogy a nap egyre erősebben tűzött, felgyorsultak az események. A rövid távok mellett a hosszabb, akár 90 méteresek is működhettek. Egy jó váltás, a rövid távok felépítése utáni pörgős kárászozás vagy éppen pontyozás is eredményes volt.

Most is Fekete Csaba robbantott, 77.500 grammos fogása lett a verseny legtöbb fogása, összesítve 150 kg-ot termelt ki az ügyes versenyző, aki 2 ponttal meg is nyerte az elődöntőt. A második helyen Lisztes Gergely ugyancsak 2 ponttal végzett, a harmadik helyezést Gaál Leventének sikerült elcsípnie 3 ponttal. 

A bűvös továbbjutáshoz 5 pont lett a határ, ami egy versenyzőnek sikerült, Laczi Tamás 5 ponttal jutott tovább. Az 5. helyen Tolnai Bálint már 4 pponttal, a 4. helyen Juhász László ugyancsak 4 ponttal örülhet a középdöntőnek.  

 

Az idei is egy remek verseny volt, 34 kg-os átlagfogással, melynek során összesen 2672 kg hal akadt horogra. Az eredményhirdetés során a MOHOSZ részéről Polyák Csaba köszönetét fejezte ki a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének a lebonyolításban és a pályakialakításban nyújtott segítségért. Ezt követően ismertette az eredményeket és szólította a legjobbakat a dobógóra, majd Puskás Norbert a Megyei Szövetség ügyvezető elnöke közreműködésével átadták a díjakat.

Szívből gratulálunk minden indulónak!

 

Végeredmény ide kattintva megtekinthető.

Versenyen készült Magyar Országos Horgász Szövetség - MOHOSZ képek itt érhetőek el.

Szöveg & videó: Polyák Csaba - Magyar Országos Horgász Szövetség - MOHOSZ

 

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

19.55°  Páratartalom: 99%