Széchenyi Terv Plusz

Rajzpályázattal ünnepelt a Vasvári HE.

2021.11.08. Megosztom

A Vasvári Petőfi Horgászegyesület 75 évvel ezelőtti megalakulásának alkalmából hirdetett, "Én így látom címmel" rajzpályázatot gyermekeknek, és "Így látom én címmel" fotópályázatot felnőtteknek. A felhívásra összesen 113 rajz, festmény és fotó érkezett.

Rajzpályázattal ünnepelt a Vasvári HE.

A pályázat díjátadóját múlt héten, csütörtökön tartották a Nagy Gáspár Művelődési Központban. A beérkezett pályaműveket Nádler László festőművész értékelte, aki beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyermekek alkotásaiban még tetten érhető az a fajta alkotói szabadság, ami a felnőttekből már hiányzik, azt pedig külön megköszönte, hogy a gyerekek rajzaik, festményeik által, bepillantást engedtek gondolataik világába.

A kiállításmegnyitón elhangzott, a horgászegyesületet egy lelkes, természetet szerető csapat hozta létre 1946-ban, az alig harmincfős csoport, a környező természetes vizeket járta, jobb híján kerékpárral, vagy gyalog. Akkor még csak a Rába és annak holtágai, a Csörnöc, meg pár kisebb tó kínált lehetőséget a halfogásra, idővel aztán bővültek a lehetőségek, és a létszám is folyamatosan növekedett. Mára a 330 tagot számláló egyesület Laki László vezetésével Vasvár egyik legnagyobb civil szervezetévé vált, mely része a helyi közéletnek és a megyei horgászmozgalomnak.

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

27.33°  Páratartalom: 45%