Széchenyi Terv Plusz

Rába folyó és a környező állóvizek voltak a szombati ellenőrzés célpontjai

2021.05.10. Megosztom

Szövetségünk hivatásos halőrei május 8-án szombaton, a ponty és harcsa, valamint egyéb tilalommal védett halfaj ellenőrzése céljából hajtottak végre fokozott ellenőrzést a Rába folyó több szakaszán. Halőreink ismét csónakba szálltak és a korábban kialakult gyakorlatnak megfelelően, a vízi csónakos ellenőrzést a partról kísérték végig a halőr kollégák.

Rába folyó és a környező állóvizek voltak a szombati ellenőrzés célpontjai
A Rába folyó igazi szerelmeseit nem tartotta vissza a „fő” halfajok tilalma, azonban látható, hogy a szokottnál kevesebben szálltak vízre a végre tavasziasodó időben.A folyó alapos átvizsgálását követően a halőri csapatok az ikervári műcsatornán és a környező állóvizeken folytatták tevékenységüket, ahol szerencsére – néhány figyelmeztetés kivételével – nem került sor halőri intézkedésre.
Szövetségünk tervei szerint az idei évben is egészen késő őszig folytatódnak a Rábát érintő csónakos ellenőrzések, a folyó teljes Vas megyei területén.
Ezúton is kérjük minden becsületes horgásztárs, vízitúrázó segítségét, hogy megalapozott és értékelhető információikkal támogassák a folyóvízi halállomány védelmét, észrevételeiket közöljék Szövetségünk hivatásos munkatársaival az alábbi elérhetőségen: info@vasivizeken.hu e-mail címen vagy telefonon a 06-94/506-835-ös számon, illetve az on-line anonim bejelentő felületünkön:
 


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.44°  Páratartalom: 69%