Széchenyi Terv Plusz

Ponty és facsemete is érkezett a Rábasömjéni tóhoz csütörtökön

2021.03.06. Megosztom

A Tógazda Zrt. zalaszentgróti telepéről érkezett 500 kg III. nyaras ponty telepítésével megkezdődött Szövetségünk idei tavaszi haltelepítési programja. A gyönyörű, 1,5 -2,5 kg-os vegyes pikkelyes és tükrös pontyok gyorsan belakták a tó még meglehetősen hideg vizét, várva a szerencsés horgászok által felkínált csalit. A betelepített pontyokra most sem került tilalom elrendelésre.

Ponty és facsemete is érkezett a Rábasömjéni tóhoz csütörtökön
A vízterületet érintő tulajdonosi változásokról és az évtizedek alatt felhalmozódott rengeteg illegális hulladék eltűnéséről külön híranyagban számolunk be hamarosan.
 
 
Csütörtökön a tó mellett elrendezett terület nyugati oldalát a telepítés megszemlélése után rögtön birtokba vették a Kisalföldi Agrár Szakképző Centrum Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9. osztályos erdész-vadász tanulói.
A szaktanári felügyelet mellett Szövetségünk munkatársai is jelen voltak a munkálatoknál, mely során az Iskola által biztosított őshonos, - elsősorban juharfajok – csemetéi kerültek ékásós módszerrel elültetésre a kijelölt területen.
 
 
A szükséges balesetvédelmi oktatást követően a tanulók gyakorolhatták a szakszerű kézi csemeteültetést, mely egyszerűnek tűnik ugyan, ám számos apró, de fontos részlet biztosítja, hogy az elültetett értékes facsemete megmaradjon, gyökérzete ne száradjon ki, illetve a sorköz művelhető legyen.
 
A Szövetség által biztosított tízórait követően a tanulók kora délutánra végeztek a csemeték elültetésével, így az 500 kg ponty mellé közel 500 db juharcsemete is otthonra lelt Rábasömjénben.  A Szakiskola és Szövetségünk közti együttműködés nem új keletű, korábban is több feladatot oldottak meg sikeresen az Iskola tanulói és Szövetségünk dolgozói.
 
Ezúton is köszönjük a tanulóknak és szaktanáraiknak a munkát és kérjük horgászainkat, hogy óvják és vigyázzanak a tóra és megújuló környezetére!
 
 


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

9.55°  Páratartalom: 75%