Széchenyi Terv Plusz

Pisztrángra horgásztak a Gyöngyös patakon

2011.04.21. Megosztom

Az ország minden részéből érkezett versenyzők összesen 305 pisztrángot fogtak

Az elmúlt hétvégén a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kezelésében lévő Gyöngyös patakon rendezték meg az I. Vasi Vizeken- Fishing and Hunting Könnyűpergető versenyt a Trabucco Rapture támogatásával. A pergető horgászok táborából összesen 20 csapat, azaz 40 fő nevezett a vasi versenyre, melynek végeredménye beleszámít a Fishing & Hunting - Trabucco Rapture pergető kupa-sorozatba is. A hivatalos program pénteken este a kőszegi Margaréta Panzióban vette kezdetét ünnepélyes megnyitóval. A házigazdák nevében először Csécs Sándor a Vas megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Kőszeg városát képviselő Dr. Tóth László jegyzőnek. A jegyző úr nyitó gondolatai után Dr. Schrott Géza az Európai Borlovagrend I. legátja a város borával kívánt minden indulónak eredményes versenyzést.

   

További képek letölthetőek itt, vagy a képre kattintva >>>

A megnyitó beszédeket követőn mindenkit vendégül láttak egy igazi magyaros halászlére a házigazdák. Az este a rajthelyek sorsolásával és a technikai megbeszéléssel folytatódott. Minden induló csapat a sorsoláskor  egy Trabucco Rapture ajándékcsomagot is kapott, melyben található műcsalikat már akár a másnapi versenyen is fel tudta használni. Szombaton reggel hat órakor a tavalyi évben megépült Lukácsházi árvíztározó kialakított parkolójában találkoztak a versenyzők és pályabírók.  A verseny a lukácsházi Sebes Pisztráng Tanösvényen került megrendezésre, melyen minden csapatnak óránként egy 150 m szakasz állt rendelkezésére. A halak védelme érdekében kizárólag egyágú, szakállnélküli horgokkal történő halfogás volt engedélyezett és minden halat a fogás után azonnal kíméletesen vissza kellett engedni a vízbe. Az első fordulóban  Karádi László-Nagy Róbert páros remekelt ők a rendelkezésre álló három pályaszakaszon összesen  69 db sebes pisztrángot fogtak.  Az elvi dobogó második helyén a horvátok élvonalába tartozó pergető páros Mirko Hanzenkovic - Hrvoje Kuzmic végzett. Az első fordulóban összesen 188 db pisztráng akadt horogra.

  

   

A megmérettetés ebédszünetében megtörtént a második forduló sorsolása, ezáltal volt biztosítható, hogy minden sporthorgász különböző nehézségű pályaszakaszokon tudta tesztelni pergető tudományát. A megmérettetés második fordulójában a délelőtti tapasztalatok beépítésével próbálták becserkészni a patak egyre óvatosabb sebeseit a horgászok. A második forduló legeredményesebb csapata  Domján Andrea - Szabó Dániel volt, akik 27 db pisztránggal végeztek az élen. A versenypálya adottságait figyelembe véve  délután legfelkészültebb csapata Mirko Hanzenkovic - Hrvoje Kuzmic páros volt, akik az általuk kihúzott rajthelyekből a maximumot hozták ki, melynek eredményeként 25 db pisztránggal nyerték szektorukat. A második fordulóban összesen 117 db sebes pisztrángot sikerült horogra csalni a sporthorgászoknak. A Trabucco-Rapture gyári csapata Szegedi György - Péli Zoltán ismét bizonyított, a verseny-sorozat második állomásán a harmadik helyet megszerezve állnak az összesített ranglista első helyén.

   

   

Az I. Vasi Vizeken- Fishing and Hunting Könnyűpergető verseny vasárnap délelőtt Vaskeresztesen célbadobó fordulóval folytatódott értékes különdíjért. A legjobb célbadobó Szilágyi Zoltán lett, aki tíz dobásból kilencszer talált célba.  A verseny ünnepélyes eredményhirdetésén Csécs Sándor a Vas megyei Horgász Szövetség képviseletében gratulált minden helyezettnek és megköszönte az önkéntes pályabírók és a verseny szponzorainak támogatását. Minden indulónak a Győri Likőr Zrt támogatásaként egy Pinka-völgyi Pisztráng pálinkát adott át emlékül. A Trabucco Rapture Magyarország vezetője Pankotay Gellért is gratulált a minden indulónak a sportszerű versenyzéshez és megköszönte a szervezők önkéntes szakszerű munkáját. A verseny a díjak átadásával és közös csoportkép készítésével zárult. A verseny következő fordulója 2011. május 15-én Csépán kerül megrendezésre, melyre szeretettel várnak minden sporthorgászt a szervezők.

Végeredmény:

I. hely: Karádi László - Nagy Róbert

II. hely: Mirko Hanzenkovic - Hrvoje Kuzmic

III. hely: Szegedi György - Péli Zoltán

Részletes eredmények letölthetőek>>>



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.14°  Páratartalom: 96%