Széchenyi Terv Plusz

Pipacsok és Gyöngyvirágok jártak Vaskeresztesen

2022.06.16. Megosztom

Mai napon a Szombathelyi Hétszínvirág Óvoda „pipacs” és „gyöngyvirág” csoportja látogatott el Vaskeresztesre a Szövetég Horgászturisztikai Központjába.

Pipacsok és Gyöngyvirágok jártak Vaskeresztesen

A fülledt nyári meleg ellenére egy igazán izgalmas délelőttön vagyunk túl az ovisokkal. Puskás Norbert köszöntötte a gyerkőcöket a rendezvénytérben és Szekeres Balázs halászati őr segítségével rövid horgászati és halismereti előadás következett a tízórai elfogyasztása után.

Az előadást egy kis játék követte, a csoportok az óvó nénik segítségével, egymással versenyezve két óriás horgász puzzle-t raktak ki. A horgászati játékot megszakították egy kis játszótéri mókával, futkosással, csúszdázással, majd ismét a rendezvénytérben volt a gyülekező. „Halfogó verseny” következett a csoportok között a rendezvénytérben, ami fantasztikus hangulatban zajlott.

A gyerekek felváltva időre fogták a „halakat”, aki éppen nem pecázott az szurkolhatott a csapatának. A több fordulóból álló peca verseny végén a Pipacsok és a Gyöngyvirágok is 20-20 db „halacskát” tudtak kifogni. A döntetlen versenyt követően a móka kedvéért az óvó nénik is összemérték peca tudásukat, a gyerekek jó hangulatú szurkolása mellett.

A szárazföldi horgászat után egy kis vízparti pecázás is következett a szövetségi központ melletti tavon. Sajnos az elmúlt két hét esőzései miatt soha nem látott mértékű sár ömlött a tóba és mai napig is rendkívül zavaros volt még a víz. A halak ugráltak, de a húsz perces rövid peca alatt nem sikerült egyet sem horogra csalni.

A program zárásaként Puskás Norbert ügyvezető elnök gratulált mindkét ovis csapatnak a háziversenyen elért eredményéhez és a MOHOSZ „Gyere velünk horgászni” elnevezésű gyermek kiadványát adta át a csoportoknak, valamint a 2022. július 09-án megtartásra kerülő Pinka-völgyi Halas Nap ingyenes gyermek programjaira invitálta a gyerekeket és szüleiket.

Jó kis nap volt, köszönjük a látogatást!



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

9.55°  Páratartalom: 64%