Széchenyi Terv Plusz

Pénteken 960 kg ponty telepítésével zártuk a heti kihelyezéseket

2022.05.06. Megosztom

A mai napon ismét egy sikeres halászatnak köszönhetően 960 kg három nyaras ponty érkezett a Szövetségünk kezelésében lévő alábbi vízterületekbe:

🐠 Gencsapáti-tó - 350 kg

🐟 Csepregi-tó - 255 kg

🐠 Szombathelyi Horgász-tó - 355 kg

Ezen halszállítmányokkal együtt az idei évben már 31 tonna ponty került kihelyezésre a vasi vizekbe.

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a Szövetség kezelésében lévő állóvizeken a pontynak fajlagos fogási tilalmi időszaka nincs, kivéve a két környezetvédelmi területen levő alábbi vízterületet: Hársas tó – Máriaujfalu- Szentgotthárd Vadása tó és előtározója - Hegyhátszentjakab A folyóvizeken (Pl. Rába folyó, Pinka patak...stb) mindenhol érvényben van az országos szabályok szerinti ponty tilalom május 2-május 31. között.

A haltelepítések után általános horgászati tilalom nem került egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni.

Fontos kiemelnünk ismét, hogy évtizedek óta nem látott mértékű halhiánynak köszönhetően a háromnyaras ponty tavaszi nettó ára már 1200 Ft/kg-ra emelkedett és természetesen minden egyéb hal is hasonló mértékben fog emelkedni az év során, ezért különösen fontos, hogy figyeljünk és közösen védjük meg a vasi vizek halállományát.

Kérünk mindenkit, hogy az előzőekben leírtak miatt különösen nagy figyelmet fordítson a halak méret -és napi mennyiségi korlátozásoknak a betartására. Halászati őreink kiemelten fogják ellenőrizni a megtartott és fogási naplóban bejegyzett halak egyedsúlyát is. Az éves mennyiségi kvóták betartása érdekében a fogási naplóba beírt és valós egyedsúly közti jelentős (0,5 kg-nál nagyobb mértékű) eltérést a halászati őrök szankcionálni fogják, ezért minél pontosabban jegyezzék be megtartani kívánt halakat.

Sikeres horgászatokat kívánunk a szövetségi vizeken!

Újítsa meg Ön is mielőbb vasi horgászjegyét a tavaszi szezonra.

 



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

3.44°  Páratartalom: 76%