Széchenyi Terv Plusz

Pecás tábor volt Gersekaráton

2009.07.15. Megosztom

Az új tábor helyszín jól vizsgázott, sokban színesítette a tábori életet

Az előző évek hagyományaival szakítva a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a két turnusban megrendezésre kerülő ifjúsági horgásztáborát a Balaton helyett a Szövetség új horgászvízén a Gersekaráti Sárvíz-tavon rendezte meg az elmúlt két hétben. A táborok hétfőn kezdődtek és szombat zárultak. A fiatalokat fürdőszobával rendelkező négy ágyas szobákban helyezték el a Karát Szabadidőparkban. Az igényesen kialakított házak közvetlen közelében volt a strandolási lehetőség biztosítva, a horgászhelyekhez 10-12 perc gyaloglásra volt szükség. Az időjárás tréfás kedvében volt és gyakran futó záporokkal és zivatarokkal keserítette meg a táborozók mindennapjait. Az időjárási körülmények ellenére mindkét táborban sok jutott a horgászatból és a horgászati témájú előadásokból, vetélkedőkből.

           

Az első estén éjszakai horgászattal indult a program, mely után másnap számos kialvatlan szem fogadta a reggelinél a táborvezetőket, de ennek ellenére délutánra mindenki felfrissülve várta a horgászatot. A  következő tábori programok tették tartalmassá a hét további napjait: szobarend vetélkedő, elméleti előadás és vetélkedő hal-víz-környezet témakörében,  Molnár Zoltán  finomszerelékes horgászati bemutatója, Monos Tibor "Bevezetés a műlegyezés alapjaiba” című előadás és bemutató, szobák közötti csapat horgászverseny, egyéni tábor horgászvetélkedő, nappali és esti strandolás, tábortűz gyújtás, közös grillezés, törpeharcsasütés. A tábor igazi élményt természetesen a programokon kívül a Sárvíz-tó kisebb-nagyobb halai adták, melyekből a tábor során rengeteget fogtak a fiatalok. A egyéni horgászversenyen az első turnusban a legjobb fogást Vörös Krisztián tudhatja magáének 6400 gramm fogott hallal. A második turnusban a nagyobbak az eső ellenére is nagy mennyiségű halat zsákmányoltak a három óra alatt.

         

           

 A legjobb eredményt Nagy Péter érte el, aki összesen 13.830 gramm halat fogott. A méret alatti pontyok nem számítottak a versenybe, ezért azokat azonnal kíméletesen vissza kellett helyezni a vízbe. A tábori programok szervezését és lebonyolítását a Vas Megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Szakbizottsága végezte. A táborban a szombati napon a közös fényképezkedés után megtörtént a barátságos egyéni horgászverseny eredményhirdetése, melyen az alábbi rangsor alakult ki:

I. turnus:

I. hely: Molnár Márton  - Körmendi Munkás HE - 5,5 p

II.hely: Vörös Krisztián - Répcelaki HE - 8 p

III.hely: Szabó Márió - Büki HE - 9 p

      

II. turnus:

I. hely:  Tordai Gábor - Elektromos SHE - 7,5 p

II.hely:  Németh Márk - Spartacus HE - 8 p

III.hely: Borsos tamás - Spartacus HE - 15 p

   

További képek megtekintzhetőek itt:



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

18.44°  Páratartalom: 74%