Széchenyi Terv Plusz

Pajtli László és Tordai Gábor győzelmével zárult a Karát Kupa

2019.06.17. Megosztom

A Vasi Vizeken legjobb sporthorgásza elnevezésű megyei versenysorozat esedékes fordulójában Gersekaráton találkoztak a magukat megmérettetni szándékozó horgászok. A kellemes, nyári melegben megrendezett versenyen többféle taktikával is lehetett dobogós helyeket elérni.

Pajtli László és Tordai Gábor győzelmével zárult a Karát Kupa

A Sárvíz-tó partján vasárnap reggel több, mint 50 horgász jelent meg és regisztrált a versenyző, felnőtt hobbi és ifjúsági kategóriában. A regisztráció után Puskás Norbert ügyvezető elnök ismertette a szabályokat illetve válaszolt az elhangzott technikai kérdésekre. Az ezt követő sorsoláson mindenki kihúzta magának a szerencsés vagy kevésbé szerencsés  rajtszámát.

Kezdetét vette a felkészülés, melynek ideje alatt a szervezők megtartották a szokásos, szúró próba szerű csaliellenőrzést. Ahogy a korábbiakban, úgy most sem véltek szabálytalanságot felfedezni senkinél sem, így dudaszóra megkezdődhetett a 4 órás halfogás.

A kellemes nyári meleg időben a halak viselkedése kissé kiszámíthatatlan volt. Halfogás tekintetében akadtak csendesebb időszakai a versenynek, de voltak olyan szakaszok is, amikor igazán "beindultak" halak. Sorra kerültek horogra a kisebb-nagyobb kárászok, keszegek. A felmelegedő vízben az amurok is aktivizálták magukat.

Voltak, akik azzal a elképzeléssel kezdtek neki a versenynek, hogy a keszegek, kárászok mellé egy-két nagyobb pontyot is a szákba terelnek a végső győzelem érdekében. Ez nem minden esetben volt kifizetődő, ugyanis többeknek sikerült apróhalakból egészen jó mennyiséget kifogni.

 

Versenyző kategóriában a két szektorban szoros eredmények alakultak ki. Végül Tordai Gábor (Elektromosok SHE.) lett a nap legjobb versenyzője 6235 gramm fogásával. Az ezüstérmes a másik szektor győztese Horváth Zsolt (Szentgotthárdi HE.) lett, 4860 grammal. Harmadik helyen Hajba Gábor (Elektromosok SHE.) végzett, 6065 grammal szektor 2. helyezéssel.

Felnőtt hobbi kategóriában 3 szektorban a szektor győztesek közül Patjli Lászlónak (Spartacus HE.) sikerült a legjobb eredményt elérnie a maga 7150 grammos kimagasló fogásával. Második Horváth Sándor (Határőr SHE.) lett 4900 grammal. A bronzéremnek Viszkeleti Gergő (Ikervári HE.) örülhetett, 3965 grammja a harmadik helyre volt elég.

Ifjúsági kategóriában Misák Norbert (Büki HE.) győzőtt, a képzeletbeli dobogó második fokára Varga Marcell (Spartacus HE.), a harmadikra Szabados Rebeka (Spartacus HE.) állhatott fel.

Az eredményhirdetés során Puskás Norbert ügyvezető elnök mellett Gersekarát polgármester asszonya Pászthory Istvánné adta át a kupákat, okleveleket a versenyen helyezést elérőknek.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek!

A versenysorozat következő állomás 2019. június 22-én Püspökmolnáriban kerül megrendezésre hobbi felnőtt és ifjúsági kategóriában, ide már több nevezést nem tudunk elfogadni.

---

Ezt követően 2019. július 13-án szombaton a VI. Pinka-völgyi Halas Napon megrendezésre kerülő horgászversenyen mérhetik össze tudásukat a vállalkozó kedvű horgászok. Rendezvényünkre nemcsak horgászok de főzőcsapatok és focicsapatok jelentkezését is várjuk még!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.67°  Páratartalom: 60%