Széchenyi Terv Plusz

Idei Karát Kupán Pajtli László és Kovács Ákos bizonyult a legjobbnak

2018.06.10. Megosztom

​Vasárnap rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség a gersekaráti Sárvíz-tavon a Vasi Vizeken versenysorozat aktuális fordulóját három kategóriában. Az előzetes regisztráció során az ismét magas részvételi szándék miatt már hetekkel korábban elfogytak a helyek a megmérettetésre. Összességében végül 48 fő állt rajthoz az idei Karát Kupán a reggeli regisztrációt követően

Idei  Karát Kupán Pajtli László és Kovács Ákos bizonyult a legjobbnak

Rövid technikai értekezletet követően a horgászok kihúzták rajthelyeiket, majd azok elfoglalása után, megkezdhették a felkészülést a 4 órás versenyre. A korábbi viharos időjárás ellenére vasárnap ragyogó napsütésben, majd kánikulában zárult Sárvíz-tavi horgászverseny. Már a verseny kezdetén látszott, hogy a halak nem díjazták a fülledt meleget és aktív táplálkozás helyett inkább a vízfelszíni tartózkodást választották. A tó sajátosságait kihasználván többféle módszerrel próbálkoztak a horgászok, hogy horogra csalják a tó halait. Egyesek a kezdetektől kis halas pecára rendezkedtek be, de volt aki inkább egy-egy nagyobb fogás szákba terelését tartották jó taktikának.

Versenyző kategóriában Kovács Ákos a Büki HE versenyzője több száz kis hallal nyerte meg kategóriáját 3370 grammal. Az ifik között Kártyás Dánielnek (Körmendi Munkás HE.) már pontyokat és keszegeket is kellett szákba terelni a győzelemhez. Dániel a versenyt 8130 gramm fogott hallal zárta, mögötte nem sokkal lemaradva végzett Misák Norbert 6120 grammal. A hobbi horgászok között jellemző fogás volt a 1,5-2,5 kg, ami jelentősen elmaradt a tavon megszokott átlag fogásoktól. Hobbi felnőtt kategóriában 3 szektor került kialakításra. Végül a szektor elsők közül a Spartacus HE színeiben induló Pajtli László nyakába került az aranyérem.

Remek horgászatának eredményeként 10.810 grammos fogása az egész mezőnyben is a legjobbnak bizonyult.

Őt a második helyen a Borsos Tamás Spartacus HE fiatal pecása követte, akinek 3890 grammot sikerült fognia. A tavalyi  győztesnek, Tamás Attilának (Szentgotthárdi HE) 2410 gramm-os fogásával ezúttal be kellett érnie a bronzéremmel.  

A versenyen a legjobb női horgász különdíját Botár Erzsébet nyerte 670 grammal. A verseny lezárásaként Gersekarát polgármestere Pászthory Istvánné és a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke Puskás Norbert közösen adták át a helyezetteknek járó kupákat, érmeket és egyúttal gratuláltak minden résztvevőnek.

Részletes eredmények itt elérhetőek >>>

 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.25°  Páratartalom: 82%