Széchenyi Terv Plusz

Országos tisztújító választmányi ülés volt a horgászoknál  

2009.11.15. Megosztom

 

Vasi alelnöke lett a 338.000 horgászt tömörítő országos szövetségnek

A Magyar Országos Horgász Szövetség 2009. november 13-án pénteken budapesti székházában tartotta a hagyományos tisztújító választmányi ülését. A választmány (jelenleg 74 fős testület) tagjai a tagszövetségek létszámának arányában megválasztott küldöttei, valamint az országos szövetség választott tisztségviselői. A MOHOSZ Választmánya évente legalább kétszer, szükség szerint többször is ülésezik és dönthet a szövetségi élet valamennyi kérdésében. A most pénteki tisztújító választmányi ülésen az ötéves ciklus lejártával  Magyar Országos Horgász Szövetség tisztségviselőinek megválasztása volt napirenden. Az ülésen az elnök, a két alelnök, a Felügyelő Bizottság, továbbá az Etikai és Egyeztető Bizottság elnökei és tagjai titkos szavazás útján kerültek megválasztásra Az elnöki posztért a leköszönő elnök Dr. Szabó Imre indult ismét Dr. Molnár Pál mellett, aki a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség jelenlegi elnöke. A  Jelölő Bizottsághoz érkezett érvényes jelölések feldolgozását követően MOHOSZ két alelnöki tisztségére a következő négy jelölés érkezett: Lajos Zsigmond a MOHOSZ leköszönő alelnöke, Csécs Sándor Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, Láda Gáspár a  Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, Rajnai Árpád a Bakony-Balaton Horgász Szövetségének ügyvezető elnöke.

A MOHOSZ másik leköszönő elnöke Dr. Késmárki István nem indult ismét az alelnöki posztért, ezért a magas szintű szakmai munkájának elismerésül a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kitüntetését vehette az FVM halászati főosztályvezetőjétől Dr. Pintér Károlytól az ülés keretében. A választmányi ülésen az elmúlt 5 év horgászatot érintő eseményeiről, eredményeiről hallhattak részletes beszámolót a küldöttek Dr. Szabó Imre elnöktől.  A tisztújító ülést megelőzően minden jelöltnek írásban kellett rögzíteni tervezett programját megválasztása esetére, de minden jelöltnek az ülésen is 6-6 perc állt rendelkezésre, hogy ismertesse elképzeléseit, terveit a következő 5 évre vonatkozóan.

   

       

   

A programok ismertetése után megtörtént a küldöttek titkos szavazása. A szavazás eredményeinek ismertetése után a  Magyar Országos Horgász Szövetség választott vezető tisztségviselői következőek a 2009-2014. közötti időszakban:  Dr. Szabó Imre elnök; Csécs Sándor alelnök; Lajos Zsigmond alelnök.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a választás eredményét óriási szakmai sikernek könyvelheti el annak ismeretében, hogy az 5167 fő tagságával a MOHOSZ legkisebb tagszövetségeként egyetlen küldöttel vesz részt az országos szervezet munkájában. Az alelnöknek megválasztott Csécs Sándor a jelölők és a küldöttek bizalmát a szakmai felkészültsége mellett a Vas megyében elvégzett országosan példaértékűnek minősített horgászati fejlesztéseknek és programoknak tudhatja be.   

   

A Magyar Országos Horgász Szövetség tisztségviselőinek részletes felsorolása elolvasható itt >>>

  



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.14°  Páratartalom: 96%