Széchenyi Terv Plusz

Országos method feeder selejtezőket és középdöntőt rendez Vas megye

2021.02.26. Megosztom

A Magyar Országos Horgász Szövetség a napokban kiírta a VI. Method Feeder Országos Bajnokság selejtezőit. Mint tavaly, úgy az idei évben is házigazdája lesz megyénk a bajnokság selejtezőjének, sőt, mi több, immár a középdöntő egy helyszíneként is szerephez jut az Abért tó.

Országos method feeder selejtezőket és középdöntőt rendez Vas megye

Az idei Method Feeder OB kiírás, 2 fordulós selejtezőből, 3 fordulós középdöntőből és egy 3 fordulós döntőből áll. A selejtezőkből továbbjutott 80 versenyző kiegészül az előző évi method feeder ranglista első 40 helyen végzett versenyzőjével, és így 120 versenyző jut majd a bajnokság középdöntőjébe, melynek 2021. évi helyszínei: Kiskunhalas, Lukácsháza, Székesfehérvár

Az ”alapszakaszban” két alkalommal is lehetőségük lesz a feeder pecásoknak kvalifikálni a középdöntőkre a Lukácsházi Abért II. tavon. Az első selejtező 2021. április 17-18-án, míg a második selejtezőre április 24-25-én kerül sor. 

A középdöntőbe jutott versenyzők három különböző versenypályára, versenypályánként 40 fős középdöntőkre nyilvános sorsolással kerülnek szétosztásra. A középdöntőkből 40 versenyző jut a döntőbe, ahová magukkal viszik a középdöntőben szerzett helyezési számaikat. A három helyszínről az első 13-13-13 versenyző juthat a döntőbe, és ezeken felül mindhárom középdöntő végeredményét figyelembe véve a legjobb helyezési számot elérő, (pontazonosság esetén a fogott súly dönt) 14. helyezést elért versenyzővel egészül ki a döntősök köre.

A döntő így 40 résztvevővel, három fordulóban, három egymást követő napon lesz lebonyolítva a bátonyterenyei, Maconkai-víztározón július legvégén . A középdöntőben elért három szektorhelyezés, valamint a döntő három fordulójának összesített helyezési szám (szektoreredményért kapott pont és a fogott súly) alapján alakul ki a végső sorrend. A bajnokság győztese pedig elnyeri a method feeder országos bajnoki címet.

A versenyzők sikeres felkészülésének érdekében a VI. Method Feeder Országos Bajnokság Középdöntőjét megelőzően több method  feeder kupa is megrendezésre kerül az Abért-tavon április és május hónapban. Az előversenyek nevezési felülete március 01-én hétfőn 10 órakor nyílik meg honlapunkon!



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

32.89°  Páratartalom: 44%