Széchenyi Terv Plusz

Országos Horgász Csapatbajnokságot nyert Vas megye

2013.07.23. Megosztom

Fölényes győzelemmel jövőre az első osztályban folytathatja a csapat

Az országos csapatbajnokság, a szervezett horgászversenysport immár ötvenéves múltra tekint vissza. 1964. augusztus 29-30-án rendezte meg a MOHOSZ az első országos halfogási horgászversenyét. Az elmúlt 50 évben számos helyszínen megrendezett csapatverseny hazánk legnagyobb országos versenyhorgász rendezvényévé nőtte ki magát és hatalmas részt vállalt abban, hogy a századforduló óta a magyar horgászválogatottak kiemelkedő sikereket érnek el a világbajnokságokon és Európa-bajnokságon.

   

Idén immár 50. alkalommal találkoztak a szövetségek csapatai július 13-14-én, és mérték össze tudásukat a szegedi Maty-éri versenypályán. Az I. osztályban 12 szövetség, a II. osztályban 8 szövetség csapata indult.  A versenyt a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége rendezte. A MOHOSZ részéről a szombati első fordulót követő ünnepélyes kapitányi értekezleten emlékeztek meg a jubileumról.  A  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége válogatott csapatának kapitánya  Magyar Szilárd világbajnok versenyhorgász volt, aki második éve irányítja a megye válogatottat.  A kétfordulós versenyen kiválóan működött az eltervezett taktika, mely az eredményekben is egyértelműen meglátszott. Az első forduló után 22 ponttal  - azaz 13 ponttal megelőzve a második helyezett Bács  megyei csapatot - vezette az eredménylistát  a vasi csapat. Másnapi fordulót is sikerült megnyerni 23 ponttal, így végül összesítésben 45 ponttal 125 kg fogott hallal nyerte a Vasi csapat a másodosztályú  jubileumi OHCSB-t.  A csapat tagja volt: Varga Viktória, Kovács Hajnalka, Geröly Tibor, Németh Krisztián, Komáromi Levente, Varga Bálint, Kajtár Máté, Kádi Szabolcs.

 

A sikeres szereplésnek köszönhetően jövőre a vasi versenyzők négy év kihagyás után ismét az első osztályban képviselhetik a megyét. A versenyen második lett a Velencei-tavi Szövetség /61 hsz.; 106 kg/ a harmadik helyet a Bács-Kiskun Megyei Szövetség csapata / 63 hsz. 106 kg/ nyerte el. Az Országos Horgász Csapatbajnokságon résztvevő csapatkapitánynak, segítőknek és a versenyzőknek ezúton is köszönetét fejezi ki a Szövetség a sportszerű és eredményes részvételért.

Versenyeredmények: I. osztály | II. osztály

Forrás: www.mohosz.hu



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

22.81°  Páratartalom: 61%