Széchenyi Terv Plusz

Országos döntőben Kovács Dániel

2010.08.25. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége sikeres versenyzője Kovács Dániel, a következő beszámoló keretében osztja meg élményeit az oldal olvasóival:

A 2010-es felnőtt országos bajnokság középdöntője a velencei tavi versenypályán került megrendezésre. (nagy kérdése volt a tavalyi évnek, hogy ez a pálya megmarad-e a magyar horgászok, illetve a nemzetközi porond számára, mivel ide egy kaszinóváros került tervezésre, ami sok küzdelem után nem valósult meg!) Az idei versenyt több hétvégi elő versenyek, kupák előzték meg, amik közül én csak a Tímár-mix - Exner - Mahor kupán tudtam részt venni, mivel a többi verseny ütközött a saját versenyeinkkel, mint például az idén Olaszországban megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnoksággal. Így idén az első forduló előtti hétvégén láttam először a velencei tavat. Ez a verseny nagyrészt matchbotos verseny volt, ami nagyon sokban ütközött a Velencei tavon ilyen vízállás mellett megszokott, padkás rakósbotos horgászattal szemben. A tréningnapok során is egyre inkább afelé tartott a dolog, hogy rakótávon nem lesz sok hal, épp csak a forduló elején és végén lehet onnan valamit összeszedni! Ráadásul a szerdai utolsó tréningen lehet mondani elfogyott a hal a pályáról, 20 darab körül ( 3-4 kiló) úgy nézett ki szektort lehet nyerni.

Ez a versenyen nem teljesen így lett szerencsére. Első nap az én szektoromban 40 hal felett lehetett szóhoz jutni az első 5-ben. Én a tavalyi évi világranglista vezető Varga József mögött 7 dekával a 3.helyen végeztem.

Következő két napom kevésbé sikerült jól (9.-8.-hely), mivel megjelent egyes "jobb” helyeken a padkán is hal, én pedig ezeket a helyeket sorra elkerültem, és még fűszerezte ezt, hogy 3. napig Varga Józsi szomszédságának örvendhettem.

A 4. fordulónak a 24 helyen, még épp továbbjutóként kezdtem. ezt egy teljes fordulós rakósbotozás után csak javítottam, így a 18. helyen jutottam a döntőbe, életem első felnőtt egyéni bajnokságán!! Amiben nagy szerepet játszott a megyei szövetség, és tagegyesületek fantasztikus támogatása!

A verseny részletes eredményei letölthetőek itt >>

Beszámolót írta: Kovács Dániel /  Fénykép: www.horgaszklub.eu

További sok sikert kívánunk Dánielnek a 2010. szeptember 16-17-18-19-én Várpalotán megrendezésre kerülő Országos Egyéni Horgászbajnokság Döntőjéhez.



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

31.78°  Páratartalom: 47%