Széchenyi Terv Plusz

Olcsai-Kiss Zoltán suli bemutató horgászata volt Gersekaráton

2024.06.20. Megosztom

A körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola harmadik osztályosai izgalmas kiránduláson vettek részt a festői Gersekaráti Sárvíz tavon. Közel 60 gyermek érkezett ide, hogy megismerkedjen a horgászat alapjaival és élvezze a vízparti kalandokat.

Olcsai-Kiss Zoltán suli bemutató horgászata volt Gersekaráton

A gyerekek izgatottan gyülekeztek a fák árnyékában, majd kezdetét vette az első program Babos Andrea Gersekarát alpolgármestere köszöntötte a fiatalokat, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vezetőjét és a bemutató horgász programban résztvevő halászati őröket. A tóparti pihenő padoknál helyet foglaló gyerkőcök figyelmesen hallgatták Puskás Norbertet, aki a program első részében bemutatta a horgászfelszerelések alapjait és ismertette a gyermekekkel horgászattal kapcsolatos alapvető szabályokat.

A gyors bevezető után a két osztály négy csapatra került felosztásra és megkezdődött az óriás horgász puzzle vetélkedő. Nevetés és izgalom töltötte meg a levegőt, ahogy a gyerekek együtt dolgoztak a feladatok megoldásán. Végül a „Szitakötők csapata” aratott győzelmet a kirakós játékban, de mindenki győztesnek érezhette magát a közös élményeknek köszönhetően.

A csapatok 5-5 párosa szárazföldi halfogásban tesztelte magát plüss halakra . A verseny izgalma és a barátokkal való közös játék mindenkit magával ragadott.  Nevetés és a vidám kiáltások betöltötték a levegőt, miközben mindenki igyekezett minél több "halat" begyűjteni. A versenyszám legeredményesebb csapata „Hal FC” lett 40 db kifogott halacskával.

A délelőtt program zárásaként a jelenlévő halászati őrök segítségével igazi horgászatra nyílt lehetőség. A spicc botos horgászat során a gyerekek izgatottan várták, hogy ki fog először halat. A tó gazdag apró halállománya révén szinte minden fiatalnak sikerült kifogni egy kisebb keszeget, kárászt, küszt [. A gyerekek öröme és büszkesége szinte tapintható volt , hiszen többségüknek életük első horgászélményében volt részük, amit biztosan sokáig emlegetni fognak.

A közel két órás program végén a csapatok eredményhirdetésre gyűltek össze . Minden csapat oklevelet és egy kis ajándékot kapott a Szövetségtől, emlékeztetve őket erre a különleges vízparti élményre. Ez a nap nemcsak a horgászat alapjainak elsajátításáról szólt, hanem arról is, hogy a gyerekek egy felejthetetlen nyári kalandban vehettek részt, ami tökéletes bevezetés volt a nyári vakációba.

A horgászat után a program második része a Sárvíz-tó ingyenesen látogatható strandján folytatódott finom ebéddel és strand játékkal.

Köszönjük a látogatást! Szeretettel várja vissza a nyári vakáció során Szövetségünk és az Önkormányzat a Sárvíz-tavon horgászni és strandolni vágyó fiatalokat és családjaikat
 

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

20.67°  Páratartalom: 99%