Széchenyi Terv Plusz

OHCSB II. beszámoló

2011.08.08. Megosztom

   

A 2011. évben az Országos Horgász Csapatbajnokság II. osztályában a Vas Megyei Savaria Sporthorgász Egyesület képviselte a Vas megyei horgászokat. A legnehezebb feladat a csapat összeállítása volt. A többi feladat már nem igényelt nagy szervezést. A csapattagok egyértelmű kérésének megfelelően versenyzők szállása a kápolnásnyéki Kerekesházban volt. Etetőanyag és élő anyag megrendelése után, csütörtök este elindult a csapat. Pénteken a reggeli kötelező edzésnél, volt egy kis kellemetlenség, sajnos hozzánk nem jutott el annak a híre, hogy időközben még egy csapat jelentkezett, így az eredeti edzéstervben volt egy kis csúszás, aminek következtében 2 csapat szándékozott ugyanazon a helyen edzeni, szerencsére sikeresen megoldódott a félreértés, s elkezdhettük az edzést. Az edzés alkalmával nagyon szépen jöttek a keszegek a rakós botokon, ezért a csapat azt találta ki, hogy másnap erre alapozva készülünk az első versenynapra. Másnap reggel erős hidegfronttal nagy lehűlés érkezett, ami sajnos teljesen megváltoztatta a halak kapókedvét. A verseny első napján korán reggel kezdődött a regisztrálással, ez egy nagyon lassú folyamatra sikeredett, mert a másod osztályban szereplő csapatokat a legvégére hagyták. Miután megtörtént a sorsolás, elfoglalhatta a csapat a helyeket. A sorsolás ideje alatt a versenyzők nem tétlenkedtek, elkészítették a versenyre az etetőanyagokat.

        

          További képek megtekinthetőek itt >>>

A verseny ideje alatt a Velencei tó sajnos teljesen más arcát mutatta mint az edzés napon, a hidegfrontnak köszönhetően teljesen eltűnt a dévér a pályáról, s szinte csak snecikkel lehetett menekülni a nullázás elöl. Sajnos erre a váltásra nem minden versenyzőnk készült fel a megbeszélt taktika ellenére, a felnőtt férfiversenyzőink Vincze Péter kivételével, elfelejtettek spicc botot bevinni a versenypályára. Az első napon nagyon jó teljesítményt nyújtottak az ifik Kondics Krisztián és Kondics Milán, itt történt egy sajnálatos eset, egy hibás újra mérés következtében lettünk 4. helyezettek, mert első mérésnél még a harmadik helyen voltunk. A versenyre lehetett nevezni tartalék versenyzőt, ezért a csapatkapitány úgy döntött, hogy a leggyengébb ember helyére beülteti az első számú tartalék versenyzőt. Ezt másnap a reggeli sorsolásnál jeleztük is a versenybíróság felé, amit természetesen el is fogadtak.  Az első napi eredmények még biztatóak voltak a következőnapra. 1 ponttal lemaradva voltunk a 6.-dik helyen, ami még megfordíthatónak tűnt. A második napra viharos széllel megérkezett az eső is, amit a halak nem igazán értékeltek. Az elmúlt napi scnecizős menekülési lehetőségből sajnos semmi nem maradt, a horgászoknak szó szerint úgy kellett összekapirgálni pár halat. Az első óra után látszódott, hogy a Savaria She csapatának sajnos nem sikerül ezt a pályát úgy megfejteni, hogy sikeres legyen a végeredmény. A második versenynapon ki kell emelni Eszter Evelin, Vincze Péter és Kovács Mátyás jó szereplését. Sajnos a csapat többi tagja nem tudta megoldani az időjárásból származó nehézségeket.

   

        

Összegzésül elmondható, hogy az OHCSB II. osztályban egy nagyon erős sok kiemelkedő képességű versenyző volt. A versenyen az alábbi végeredmény született:

Csapatnév

Fogott súly (gramm)

Összpont

Helyezés

Velencei-Tavi H.E. Szövetség

43070

34

1

Szabolcs Szatmár Bereg Megye H. E. Szövetség

36600

49

2

H.E. Hajdú-Bihar Megyei Szövetség

29860

55

3

H.E. Baranya Megyei Szövetség

34310

57

4

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei H.E. Szövetség

23580

67

5

H.E. Vas Megyei Szövetség

20610

74

6

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek az elért eredményéhez.

Forrás: Vas megyei Savaria SHE.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

14.25°  Páratartalom: 96%