Széchenyi Terv Plusz

Ötödik alkalommal pecáztak együtt az integrált horgászdélutánon

2023.10.05. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesület együttműködésében immáron ötödik alkalommal rendezte meg a barátságos a Vasi Vizeken – Decathlon Integrált horgászdélutánt. Az idei horgászverseny ismét egy különleges esemény volt, amely a horgászat és az összetartozás értékét hozta előtérbe. Ezen a napon a horgászok és a fogyatékkal élők együtt alkottak csapatokat, hogy együtt versenyezzenek és élvezzék a természet szépségeit. A versenynek a Szombathelyi Csónakázó-tó adott otthont.

Délután fél kettőkor tartott regisztráció után Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte a résztvevőket és örömét fejezte ki, hogy újra találkozhatunk ezen a hagyományosnak számító közös programunkon. Ezt követően Juranovits-Racker Rita a FÉHE szakmai vezetője megköszönte, hogy a Szövetség és a jelenlévő horgászok lehetőséget biztosítottak nekik a programra.

A résztvevők az előzetesen meghatározott segítőjükkel a kijelölt horgászhelyen pecázhattak az egységes Caperlan felszerelésekkel 2 órán keresztül.  A versenyre 16 csapat nevezett be, a versenyzők vegyes korosztályt és horgászati tapasztalatot képviseltek, ami  szintén hozzájárult a verseny sokszínűségéhez. A kezdeti dudaszó után hamar jelentkeztek az első keszegek, küszök sügérek a horgokon. A verseny során a horgászok és a fogyatékkal élő partnerükkel összehangoltan dolgoztak, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el.   Már a verseny közben is látszott szoros eredmények lesznek, mert minden horgászhelyen hasonló méretű halak akadtak közel azonos darabszámban.  Persze most is voltak, akiknél látszott, hogy jól ismerik a Szombathelyi Csónakázó-tó halait.

Molnár Miklós tavalyi partnerével Málovics Norberttel és Horváth Gábor Miklóssal jól összeszokott horgászattal tereltek szákba 1620 gramm dévérkeszeget, ami az idén  a dobogó második fokára volt elegendő.

Őket előzte meg két csodálatos compóval és néhány kisebb hallal  Szekeres Balázs és a Horvátzsidányi Otthon lakói alkotta csapat, az ő fogásuk 2000 gramm lett.

A harmadik és negyedik hely között mindössze 20 gramm különbség volt. Zsankó György és Molnár Réka, Banga Gábor alkotta csapata végzett a bronzérmes helyen 940 grammal, míg Endrődy Zoltán és Bozzay Edina, Martonfi Kristóf  920 gramm fogással lett a negyedik.


Az eredményhirdetés izgalmas pillanat volt, ahol minden csapat büszkén vehette át díjaikat és elismeréseiket. Az első három helyezett csapat különösen kitűnt a verseny során elért eredményeikkel, de minden résztvevőt méltattak az együttműködésükért és az összetartozásukért.


A szervezők remélik, hogy ez a hagyomány továbbra is folytatódik, és még több közösség részesülhet az örömteli horgászat élményében. A korábbi évek hagyományaihoz híven közös csoportképpel zárult a program.

Részletes eredmények elérhetőek itt >>>

Rendezvényen készült képek ide kattintva megtekinthetőek >>>

A rendezvény együttműködő partnere volt a Decathlon szombathelyi áruháza, aki támogatóként horgászfelszereléseket biztosított az eseményhez.

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.92°  Páratartalom: 78%