Széchenyi Terv Plusz

Önkormányzati tulajdonba került a Vassurányi-tó

2021.07.23. Megosztom

A jó hírt szombaton 15 órakor, a település családi napján jelentette be Forrai Dániel polgármester, aki hangsúlyozta, nagyon régi álmuk vált valóra, a tulajdonátadást pedig szó szerint évtizedes várakozás előzte meg.

Önkormányzati tulajdonba került a Vassurányi-tó

A tó nemcsak a horgászoknak fontos, de minden vassurányinak is, sőt minden környékbelinek – és mindenkinek, aki szereti a gyönyörű környezetet, a természetet, szeret kikapcsolódni.

– A mostani siker, vagyis, hogy az állam ingyen átruházta a tulajdonjogot a településre, a közösség erejéről is szól, ezért legyünk erre nagyon büszkék, becsüljük meg a tavunkat – hangsúlyozta a polgármester, aki mindenkinek, akinek része volt az örömteli ügylet lebonyolításában, köszönetet mondott.

Az önkormányzat képviselőitől köszönőlevelet vehetett át Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke,  Ágh Péter országgyűlési képviselő és Mészáros Károly a Vassurányi SHE elnöke.

Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntőjében ugyancsak örömét fejezte ki, hogy a település pár éve horgász- egyesületet tudott alapítani, amelynek mára már 34 gyerek és csaknem kétszer ennyi felnőtt tagja van; ahogyan az is nagy dolog, hogy az önkormányzattal elnyerték egy állami vízterület tulajdonjogát és rendezhetővé válik a tó halgazdálkodási joga is. Mint rámutatott, a vasi horgászközösség 11 ezer pecást tömörít, míg az országban legalább 700 ezren horgásznak. Vassurány a horgászvízével most hivatalosan is csatlakozott ehhez a közösséghez. Az elnök mindenkit biztosított arról is, hogy ha bármi kérdés merül fel a tóval kapcsolatban, a szövetség ott lesz és segíteni fog. A tavat a Vassurányi Sporthorgász Egyesület tartja karban és az egyesület elnöke, Mészáros Károly ígéretet tett arra, hogy ez a jövőben is így lesz.

Az eredeti tervek szerint a tóátadó természetesen a tónál lett volna, de a bizonytalan időjárás miatt minden rendezvény a kastélyparkban kapott helyet, így aztán Ágh Péter országgyűlési képviselő is ott adta át jelképesen a tavat a helyieknek. Mindez persze semmit nem vont le az esemény jelentőségéből, a jelenlévők a rendezvénysátorban ülve is éppúgy örültek a hírnek, mintha a tóparton álltak volna, hiszen jól ismerik ők a tavat, csak annyi változott, hogy mostantól már hivatalosan is az övék.

Ezúton is köszönjük a Vassurányi Önkormányzatnak, hogy megemlékeztek az elmúlt két évben végzett közös munkáról. További sok sikert kívánunk a legfiatalabb egyesületünknek és a horgászbarát Vassurányi  Önkormányzatnak.

Fotó: Ohr Tibor
A beszámoló Budai Dávid (Vas Népe) tudósításának felhasználásával készült.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

3.44°  Páratartalom: 91%