Széchenyi Terv Plusz

Ölbőn versenyeztek a pecás vezetők

2016.09.07. Megosztom

Elmúlt szombaton  a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége  szervezésében első alkalommal megtartásra került az Ölbői Horgásztavon egy barátságos horgászverseny és horgásztó látogatás a Szövetségi tisztségviselők és munkatársak részére. A rendezvény apropóját az adta, hogy a Szövetséghez az idei évben több horgászegyesület mellett csatlakozott az Ölbői Horgász Egyesület is. A Szövetség vezetői ígéretet tettek az egyesületi belépések után arra, hogy az új tagszerveztek „horgászbázisait” különböző programok keretében fel fogják közösen keresni a következő években. A rendezvény kiemelt célja volt: az új tagszervezet  és az általa működtetett intenzív horgász tavi „jó gyakorlatok megismerése”, valamint egy barátságos horgászverseny általi közösségépítés, ismerkedés. A reggel 8 órakor kezdődő horgásztalálkozóra  28 horgászvezető regisztrált.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Seregi Miklós elnök köszöntője után Hartwig Tamás az ölbői horgásztavak tulajdonosa is üdvözölte a megjelenteket, majd röviden bemutatta a horgászati lehetőségeiket és az elmúlt évek fejlesztéseit. A pecás vezetők párokba rendeződve alkottak csapatokat és négy órán keresztül közösen próbáltak minél több pontyot a szákjukba csalogatni az ölbői tórendszer versenytaván. A párosok közül már a verseny közepénél látszott, hogy a „B” szektorban a legeredményesebb pecások  a Büki HE alelnökeiből álló duó, Kajtár László és Kovács Ákos lesz, akik egyébként a Szövetség Ifjúsági és Versenysport Bizottságában is aktívan önkénteskednek.

       

További képek megtekinthetőek itt >>>

A verseny végén a mérleg náluk 70.680 grammot  mutatott, mely főlényes győzelmet jelentett szektorukban. A másik szektorban 35.400 gramm fogással  a kerkaszentkirályi Csótár János-Gróf János  páros lett az első, mely eredménnyel összesítésben a  versenyen a második helyet szerezték meg. A megmérettetés harmadik helyezettje 48.830 grammal Kovács Péter és Török Zoltán Ifjúsági Bizottsági tagok lettek. A horgásztalálkozó kiváló nyári időben, csodálatos környezetben és rendkívül jó hangulatban zajlott. Az eredményhirdetést követőn Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök a Szövetség Intéző Bizottsága nevében búcsúztak el nyugdíjba vonulása alkalmából Holtai Imréné Gyöngyitől. A Szövetség legrégebbi dolgozójaként Gyöngyi 38 évig szolgálta, példamutató módon a vasi horgászat ügyét.  Ezúton is köszönjük Gyöngyinek az együtt töltött éveket, és kívánunk még, hosszú boldog és tartalmas nyugdíjas éveket, erőben, egészségben. A rendezvény Hartwig Tamás tó tulajdonos és Simon Róbert egyesületi elnök jóvoltából egy finom szarvas pörkölttel zárult. Hartwig Tamásnak és csapatának köszönjük a kiváló vendéglátást!

  

Részletes eredmények itt letölthetőek >>>



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.11°  Páratartalom: 88%