Széchenyi Terv Plusz

Nyárköszöntő Rába-party: csípős, pikáns ízek a lakomán

2009.06.25. Megosztom

A rossz idő ellenére is nagyon jó hangulatban telt a negyedik nyárköszöntő Rába-party és megyei halászléfőző verseny.

Szombaton rendezték meg a hagyományos nyárköszöntő Rába-partyt. A szervezők eltértek a hagyományoktól, ami utólag nem tűnt jó választásnak.

- Eddig minden évben egy héttel korábban, a vakáció kitörésekor rendeztük meg a fesztivált - mondta Kocsis Zsolt polgármester. - Ez az időpont azonban egybeesett a körmendi Rába-parti Magyar Ünneppel, így idén úgy döntöttünk, hogy egy héttel később gyűlünk össze. Utólag nem tűnt jó választásnak, mivel a Magyar Ünnep alatt nagyon jó idő volt, szombaton viszont végig esett az eső. Lehet, hogy jövőre visszatérünk a vakáció hetéhez.

A rossz idő ellenére sok csapat nevezett be a halászléfőző versenyre, önkormányzatok, egyesületek és baráti társaságok mérettették meg magukat szombaton. A főzeteket egy szakmai zsűri értékelte, a dobogós helyezetteknél a színt, az ízeket, a tartalmat, a megjelenés összhangját és harmóniáját díjazták.

 

- A csapatoknak biztosítottuk a tűzrakó helyet, a tűzifát, az asztalt és a padot - folytatta a polgármester -, valamint két pontyot és kenyeret is adtunk a versenyzőknek. Nagyon örültünk annak, hogy az új jelentkezőkön kívül visszatértek a tavalyi versenyzők is, s idén is mindenki másféleképpen főzte meg a halászlevét. Voltak csípősebb, paprikásabb ízek, sőt volt olyan is, amelyikbe többféle hal került. A répcelaki versenyzők idén vándorserleget ajánlottak fel az abszolút első helyezettnek, idén a kupa a celldömölki csapathoz került. 

    

A versenyen második helyen a répcelaki, a harmadik pedig egy vegyes - szombathelyi és csörötneki tagokból álló - csapat lett. Idén a legszebb tálalást is díjazták, nem volt mindegy, hogy hogyan álltak a kanalak, a poharak és a tálak az asztalon, s ezenkívül saját dekorációt is fel le-hetett használni. A legkreatívabbnak egy rönöki és csörötneki vegyes csapat bizonyult. A verseny és a lakoma után kulturális műsorok vették kezdetüket: country-, pop- és rockdallamok csendültek fel, valamint modern táncokat is megcsodálhatott a közönség. A mulatozás egészen tíz óráig tartott.

Forrás: www.vasnepe.hu - Megjelenés dátuma: 2009. június 24. 04:25
Szerző: Bajdó Bettina - Vas Népe

-----

A halászléfőző versennyel párhuzamosan horgászverseny is zajlott, melyre összesen 13 versenyző nevezett a rendkívűl rossz időjárás ellenére. A benevezett pecások a szakadó eső ellenére is kiatartóan végig horgászták az egy fodulós barátságos horgászversenyt.

 

A horgászversenyen az alábbi végeredmény született:

 I. hely: Fallman Sándor   860 gr

 II. hely: Pajtli László       540 gr

 III. hely: Köncz Tibor     140 gr



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

17.28°  Páratartalom: 56%