Széchenyi Terv Plusz

Nüanszok döntöttek az utolsó fordulóban Gersekaráton

2019.09.10. Megosztom

Múlt héten vasárnap Gersekaráton került megrendezésre a Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű megyei versenysorozat utolsó fordulója, melyen közel 50 horgász vett részt. Sajnos a halak ezúttal nem voltak túl aktívak, így meglehetősen gyenge fogási eredmények születtek.

Nüanszok döntöttek az utolsó fordulóban Gersekaráton

Szeptember második vasárnapján, a reggeli hűvös idő ellenére lelkesen gyülekeztek a horgászok a gersekaráti Sárvíz-tó partján. Felnőtt hobbi kategóra mezőnye volt ezúttal is a legnépesebb a maga 30 indulójával, versenyzőknél 9, míg az ifiknél 7-en tették próbára tudásukat.

A szokásos technikai eligazítás és a lebonyolítási rendszer ismertetése után a versenyzők egyesével kihúzták rajthelyeiket és kezdetét vette a majd 2 órás felkészülési időszak. Ez idő alatt az etetőanyagok bekeverésre, a szerelékek összeállításra, az aznapi versenytaktika pedig részletes kidolgozásra került.

Többféle stratégiát dolgoztak ki a pecások. Felnőtt hobbi kategóriában inkább a nagyobb halak megfogására fókuszáltak jobbára. Volt aki match bottal, volt aki fenekes módszerrel próbálkozott horogra csalni egy-két méretesebb pontyot.

Ez nem is volt egyszerű mutatvány, mint az később kiderült. Azonban a szerencsésebb, ügyesebb pecásoknak sikerült szákba terelni a pontyok közül néhányat, illetve egy-egy termetesebb dévérkeszeg is nagy előny tudott jelenteni a mérlegelésnél.
Felnőtt hobbi indulóknál a legjobbnak ezúttal Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE.) bizonyult a maga 8440 kg-os fogásával.



A második hely sorsa egészen különös körülmények között dőlt el. Ugyanis a "B" szektorban  első helyre pályázó Tóth Imrénél (Répcementi HE.) és Horváth Sándornál (Határőr SHE.) is egyaránt 560 grammot mutatott a mérleg. Az újramérés során viszont Tóth Imrénél kicsivel kevesebbet mértek másodjára, ezáltal nem csak a szektor első helyéről de az összesített dobogóról is épphogy lemaradt, míg vetélytársa nyakába ezüstérem kerülhetett. Harmadik helyen az "A" jelű szektor első helyezettje Pajlti László (Spartacus HE.) lett, 500 grammal.

Versenyzőknél - az elmúlt évekhez hasonlóan - most is inkább a kis halas peca dominált. A rendelkezésre álló 4 óra alatt igyekeztek minél több apróhalat, snecit, vörösszárnyú keszeget megfogni.

A változékony időben megrendezett "halszegény" Vasi Vizeken Kupán ezúttal ez sem volt egyszerű feladat.
Kovács Ákos (Büki HE.) a nehéz körülmények ellenére, majdnem 4 kilogrammnyi apróhallal, benne sok kis balinnal nyerte meg kategóriáját.

Második helyezett Török Zoltán (Elektromosok SHE.) 2990 grammal, harmadik Kovács Péter (Elektromosok SHE.) lett 1350 grammal.

Az Ifik nagyon kitettek magukért, Varga Marcell (Spartacus HE.) a versenyen fogott legnagyobb hallal, egy gyöngyörű szép, 4 kilogramm feletti amurral lett az első.

A második helyezett Kozár Péternek (Körmendi Munkás HE.) is sikerült egy nagyobb pontyot fognia, melynek köszönhetően 2900 grammal mérlegelt. A bronzérmes Misák Norbert (Büki HE.) lett 730 grammal.

Az eredményhirdetés során a helyezést elérő horgászok Puskás Norbert ügyvezető elnöktől vehették át a serlegeket, érmeket, okleveleket illetve a Nyaralj velünk Kft. felajánlásából Ferencz László adta át a felnőtt hobbi és versenyző kategóriában győztes pecásnak valamint a dobogóról balszerencsével lemaradó Tóth Imre részére a 3 éjszakára szóló tóparti szálláslehetőséget jelentő ajándékutalványt.

Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

4°  Páratartalom: 92%