Széchenyi Terv Plusz

Nem sikerült a címvédés, új győztesek a Megyei Bajnokságon

2017.05.22. Megosztom

Nagy Péter felnőttben, Tordai Gábor utánpótlásban lett a megyei egyéni bajnok az idén...

Az elmúlt hétvégén az Abért II-es tavon megtartott csapatbajnokságra hét egyesület nevezett, melyek versenyzői egyúttal az egyéni bajnoki címért is küzdöttek a kétnapos erőpróbán. A május elején megtartott Abért-tó kupa rekordfogásai miatt, nagy reményekkel vágtak bele a horgászok a szombati küzdelembe, azonban a kedvezőtlen, nagyon szeles időjárás áthúzta a számításokat. Az orkán erejű szélben igazi sportteljesítmény volt már maga a horgászat is, míg a halfogáshoz- a horgászati tudás mellett - most az átlagosnál nagyobb szerencse is kellett.

 

További képek itt megtekinthetőek>>>

A gyengébbnek mondható eredmények ellenére is sikerült méretes amurokat, pontyokat, keszegeket fogni, így első nap összesen 412 kg hal akadt a horgokra négy óra alatt. A felnőtteknél 32.700 grammal a 2016. évi győztes Török Zoltán (Elektromosok SHE) vezette féltávnál a versenyt, míg az utánpótlás versenyzőknél Tordai Gábor (Elektromosok SHE.) nyújtott kiemelkedőt 40.360 gramm fogással. Az egyesületek közötti versenyben az Elektromosok csapatának sikerült a legjobban az első nap, őket Kőszegi SHE. és a Répcementi HE. együttese követte szorosan. A szombati eredmények alapján izgalmas második nap várt a horgászokra mind egyéniben, mind csapatszinten.

  

További képek itt megtekinthetőek>>>

Vasárnap sem fogadta kegyébe az időjárás a csapatokat. A szombatihoz hasonló, szeles körülmények között kellett teljesítenie a pecásoknak. Felnőtt egyéniben a Répcementi HE. versenyzője Nagy Péter dominált, hiszen az előző napi szektorgyőzelme (14 970 gr.) mellé, begyűjtött még egy szektor egyest(29 150 gr.), mellyel kiérdemelte Vas Megye Egyéni Bajnoki címét a 2017-es esztendőben. A második helyért nagy csata volt három versenyző között, ahol pontegyenlőség miatt az összsúly döntött. A Kőszegi SHE. horgásza Incze Tamás egy szektor első és második helyet elérve, 33 580 grammal szerezte meg összetettben ezüstérmet. A harmadik helyet pedig az Elektromosok SHE. versenyzője Kovács Péter nyerte el, 28 580 grammos összfogással. A dobogóról éppen csak lemaradt szintén három helyezési számmal a 4. helyen végző Kovács Dániel (Répcementi HE.), aki összesen 23 190 grammal mérlegelt.
Az utánpótlás mezőnyben Tordai Gábor (Elektromosok SHE.) vasárnap is diadalmaskodott és egy újabb szektor győzelemmel, 50 400 grammos összsúllyal lett Vas Megye Egyéni Utánpótlás Bajnoka. Kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően ifiben a második helyen Kondics Krisztián (Kőszegi SHE.) végzett 22 430 grammal. Harmadik a Büki HE. rutinos versenyzője Kajtár Máté lett, 23 780 grammal.

  

További képek itt megtekinthetőek>>>

A csapatok versenyében az első napi eredmények ismeretében, több együttes is esélyes volt a végső győzelemre. Az idő előre haladtával viszont kiéleződni látszódott a címvédő Elektromosok SHE. és a Kőszegi SHE. csapata közötti párharc. Végül a kőszegi csapat teljesített jobban a második szakaszban, így mindenkit maguk mögé utasítva végeztek az első helyen és nyerték el a 2017. évi Vas Megyei Csapatbajnoki címet. A második helyért járó kupa az Elektromosok SHE. csapatához került, a harmadik helyezett a Répcementi HE. lett, nem sokkal megelőzve a Körmendi Munkás egyesületét. A verseny lezárásaként Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke gratulált a résztvevőknek, majd átadta a díjakat a helyezetteknek.

  

Végeredmény:

Egyéni felnőtt:
1. hely: Nagy Péter (Répcementi HE.)
2. hely: Incze Tamás (Kőszegi SHE.)
3. hely: Kovács Péter (Elektromosok SHE.)

Egyéni utánpótlás:
1. hely: Tordai Gábor (Elektromosok SHE.)
2. hely: Kondics Krisztián (Kőszegi SHE.)
3. hely: Kajtár Máté (Büki HE.)


Csapatbajnokság :
1. hely: Kőszegi SHE. (Horváth Balázs; Németh Krisztián; Komáromi Levente; Incze Tamás; Kondics Krisztián) - 26 p.
2. hely: Elektromosok SHE. (Varga Bálint;Török Zoltán; Hajba Gábor; Kovács Péter; Tordai Gábor) - 31 p.
3. hely: Répcementi HE. (Nagy Péter; Kovács Hajnalka; Kovács Dániel; Kóbor Ottó; Asbóth Attila) - 34 p.
4. hely: Körmendi Munkás HE.
5. hely: Büki HE.
6. hely: Pannónia HE.
7. hely: Spartacus HE.

  Gratulálunk a helyezetteknek!


Részletes eredmények itt elérhetőek >>>



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

11.14°  Páratartalom: 76%