Széchenyi Terv Plusz

Műlegyező OB. vasi forduló

2016.05.04. Megosztom

A múlt heti viharos szél és több fokos lehűlés után az időjárás kegyeibe fogadta ma a Lukácsháza melletti Abért tónál gyülekező legyes srácokat. Sok év telt el, és még több víz folyt le a patakok medrében, míg végre sor kerülhetett egy olyan Műlegyes OB-ra, ahol végre megmérkőzhettek egymással a legyezés szerelmesei. Ami volt elmúlt, ahogy mondani szokás, fedje be azt a jótékony feledés homálya, és inkább előre nézzünk.  

      

Pontosabban most kicsit mégiscsak vissza, hogy lássuk, mi is történt a mai napon a Gyöngyös pataknál, majd délután az Abért tavon. Tizenhat mindenre elszánt horgász adta le nevezését az idei bajnokságra, és mindenki meg is jelent az első forduló ünnepélyes megnyitóján, ahol Kozári Miklós az OVHB  és Puskás Norbert a Vas-megyei Szövetség ügyvezető elnöke és Monos Tibor szövetségi kapitány köszöntötte a résztvevőket. Az ez évben frissített szabályzat szerint zajlott  a verseny, és dicséret illeti a résztvevő versenyzőket és a szervezőket is azért, hogy semmilyen fennakadás, vitatott kérdés nem volt a mai napon. A sorsolás után délelőtt a Gyöngyös patakot vallatták a résztvevők, több-kevesebb sikerrel. A pisztrángok, domolykók ugyanis elbújtak.   Ennek okát sok mindenben lehet keresni, de tény, hogy csak a gödrökben, akadók rejtekében a fenék felett felkínált apró nimfákkal lehetett csak becsapni őket.  A minimum méret 18 cm volt, és ezt megugrani csak kevés versenyzőnek sikerült.

 

További képek itt elérhetőek >>>

Mint minden versenyek, úgy itt is voltak olyanok, akik kicsit jobban együtt tudtak élni a vízzel, és értékes pontokat gyűjtve várhatták a délutáni, tavi fordulót.     Az elfogyasztott ebéd és kis pihenő után, más típusú, erősebb felszerelésekkel indult mindenki a számára kisorsolt helyekre.       A tavi peca más gondolkodást is igényelt. Itt vörös szárnyú keszeg, kárász és dévérkeszeg csábult el. A várva várt pontyok és amurok most nem mutattak érdeklődést a kenyérimitációk iránt. Az itt gyűjtött pontok azonban nagyon kellettek a végső elszámolásnál.    

  

Ez a következő dobogós helyeket jelentette. 1. Csorbai Balázs 4,5 pont 2. Gégény Viktor 8,5 pont 3. Hárságyi Balázs 9,5 pont       Gratulálunk mindenkinek, aki vállalta a megmérettetést, találkozunk a Balatonnál!!!   Köszönet a Vas-megyei Szövetségnek a verseny lebonyolításáért, a mérő bíráknak a munkájukért!  

További fotók megtekinthetőek a MOHOSZ facebook oldalán itt >>>

Forrás: www.mohosz.hu - Polyák Csaba



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

10.67°  Páratartalom: 59%