Széchenyi Terv Plusz

Műlegyesek versenyeztek a vasi vizeken

2017.04.23. Megosztom

A Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezte meg az idei Műlegyező Országos Bajnokság első fordulóját a Pinka patak pornóapáti szakaszán, és a lukácsházi Abért I. tavon. A szombati versenyre benevezett legyesek Vaskeresztesen a Szövetség Horgászturisztikai Központjában találkoztak reggel, ahol Monos Tibor szövetségi kapitány és Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket. A technikai értekezlet és sorsolás után a Pinka patak pornóapáti szakaszán kezdték meg a versenyt a műlegyesek.

További képek itt megtekinthetőek >>>

A verseny előtt néhány nappal téliesre változó időjárás a horgászvizek hőmérsékletén és a halak kapó kedvén is érződött. A vízben gázolós horgászathoz semmiképpen nem volt ideálisnak mondható a Pinka patak. Az első fordulóban Hetyéssy Pálnak és Balog Tibornak sikerült az élen végezni. A verseny második fordulója előtt egy kellemes hangulatú ebédre került sor az Alpesi Fogadóban a versenyzőkkel, pályabírókkal közösen, majd Lukácsházán folytatódott a verseny az Abért I. tavon.

   

Részletes eredmények itt letölthetőek >>>  

A második megmérettetésen az Abért tavon főként a tóban lévő szép amurokra próbáltak horgászni a versenyzők, de sajnos a lehűlés az amurok étvágytalanságán is meglátszott. A legszerencsésebb pecás ebben a fordulóban Turi Barnabás volt, akinek sikerült egy 60 cm-es csukát fognia, őt követte Prókay István egy 56 cm-es ponttyal. Az esti eredményhirdetésen Monos Tibor emléktárgyakat és emléklapokat adott át a helyezetteknek. Ezúton is köszönjük a pályabírók egész napos segítségét!

A vasi forduló végeredménye: I. hely: Tölgyesi Levente; II. hely Hetyéssy Pál; III. hely: Turi Barnabás

További sok sikert kívánunk a versenyzőknek a következő fordulókra!



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

1.78°  Páratartalom: 91%