Széchenyi Terv Plusz

Megújuló energia segíti a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ működését

2020.08.31. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége székháza a vaskeresztesi Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központban működik, amely 2006-ban épült. A Szövetségnél a folyamatos fejlesztések eredményeként az elmúlt években - EU-s és kormányzati támogatással - a horgászturisztikai központ egy 250 m2-es rendezvénytérrel és 80 m2-es előtetős terasszal bővült, ezenkívül igényes parkkal és megduplázott méretű horgásztóval egészült ki. A Szövetség folyamatosan fejleszti a központ által nyújtott horgászturisztikai tevékenységeit, hogy minél szélesebb körben és magas szintű szolgáltatásokat tudjon biztosítani a vendégei részére.

Megújuló energia segíti a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ működését
Az egyik kiemelt cél volt már évek óta a horgászturisztikai központ épületenergetikai korszerűsítése, megújuló energiaforrást hasznosító technológiának számító napelem alkalmazásával. A Szövetség az elmúlt években több alkalommal pályázott sikertelenül a tervezett fejlesztésre különböző pályázatokon, de végül a tavalyi évben beadott és idei évben elnyert Leader - Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások termelési és szolgáltatási kapacitásainak fejlesztése című felhívás (VP6-19.2.1.-69-8.1.5-17) keretében és MOHOSZ kiegészítő támogatás felhasználásával érhetnek célba a megálmodott beruházások.- tudtuk meg Puskás Norberttől a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnökétől.

A megvalósításra kerülő Horgászturisztikai Központ Szolgáltatásfejlesztése Megújuló Energiákkal című projekt (Projektazonosító: 1965211434) keretében a 42,0 KWp teljesítményű 124 db napelemből álló okos napelemes rendszer kiépítése mellett 8 db nagy teljesítményű split klíma is beépítésre került az elmúlt hetekben. A split klímák számára a napelemek által megtermelt energiából kerül a szükséges áram biztosításra. A hűtésre és fűtésre is alkalmas klímák elhelyezésével a jelenleg rendkívül drága tartályos gázzal történő fűtés is részben kiváltásra kerül, valamint a nyári nagy melegekben a teljes épület hűtése is megoldott lesz. A klímák egész évben egy komfortos légteret biztosítanak az épületen belüli szolgáltatásokhoz, illetve jelentősen gazdaságosabb és környezetkímélőbb megoldás nyújtanak, mint a korábbi technológiák. A projekt részeként beszerzésre és beépítésre kerül egy új energiatakarékos 300 literes használati meleg víz tartály is elektromos fűtőpatronnal. A projekt zárásaként rendezvények tartásához szükséges 150 db szék beszerzése is megvalósul. A Szövetség több nagyszabású rendezvényt szervez évente, valamint biztosít helyszínt a központban és a néhány éve épült rendezvénytérben, melyhez hiánypótló fejlesztés lesz a székek beszerzése.

A „Horgászturisztikai Központ Szolgáltatásfejlesztése Megújuló Energiákkal” című 29,9 millió forint költségvetésű Leader pályázati projekt – 50 % -os támogatási intenzitás mellett – 14,7 millió forint pénzügyi forrást biztosított a tervezett tevékenységek megvalósítására. Jelenleg a projekt 80 %-os készültségben van és terveink szerint a projekt zárásra - 2020. szeptember 30-ig - minden el is készülhet. - zárta tájékoztatását az ügyvezető elnök.


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.67°  Páratartalom: 62%