Széchenyi Terv Plusz

Megjelentek az éjszakai horgászatra vonatkozó rendelkezések

2021.05.03. Megosztom

A SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány okán elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések időszakában a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással kapcsolatban kiadott eljárásrendről a mai napon ismét új, kötelező érvényű (XIII.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra.

Megjelentek az éjszakai horgászatra vonatkozó rendelkezések

A Kormány a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó horgászatra vonatkozó speciális szabályokról szóló 214/2021. (IV. 30.) Korm. rendelete alapján – a Magyar Országos Horgász Szövetség megkeresése alapján, az átoltottság emelkedő számára figyelemmel, a regisztrált szabálykövető szabadidős, rekreációs horgásztevékenységet támogatva, valamint tekintettel a süllő és a balin fogási tilalmának a végére is – május 1-jén 0:00 órától az éjszakai horgászat a VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL rendelkező horgász, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött, horgászatra jogosult személy esetében időkorlát nélkül megengedett.
A horgász a halgazdálkodási vízterület és haltermelési létesítmény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából a kijárási tilalom időszakában a lakóhelyét, a tartózkodási helyét vagy a szálláshelyét elhagyhatja. A halgazdálkodási vízterület halgazdálkodásra jogosultja vagy halőrei kötelesek annak a személynek a halgazdálkodási vízterület területén tartózkodását megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét és a horgászatra való jogosultságát nem igazolja, vagy nem végez horgászati tevékenységet.
A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező horgászok esetében az éjszakai horgászat május 1-től minden nap éjfélig engedélyezett.

A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászok figyelmét, hogy
a) az előírt használati (jogosultsági) esetekben a védettségi igazolvány helyszíni biztosítása és felmutatása a horgász felelőssége,
b) a halőr a jogkövető magatartásra való felszólítás eredménytelensége esetén az aktuális védelmi, járványügyi jogszabályi rendelkezések megszegőit a rendőrhatóság felé feljelenteni köteles.

Továbbra is türelemre, együttműködésre, óvatosságra kérjük a horgászokat és a horgászokat kiszolgáló szervezeteket, vállalkozásokat. Őszintén bízunk abban, hogy a járványügyi intézkedések, a mára már tömegessé vált védőoltások eredményeként a horgászat teljes szabadsága is mindenki számára hamarosan beköszönthet!

A MOHOSZ tájékoztató ide kattintva érhető el.

A kapcsolódó Kormány rendelet itt olvasható el.

Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

30.67°  Páratartalom: 46%