Széchenyi Terv Plusz

MEGHÍVÓ - a Gersekaráti Sárvíz-tó jövőjéről szóló fórumra

2024.10.14. Megosztom

Tisztelt Horgászok, Gersekaráti Lakosok és Érdeklődők! Ezúton szeretnénk meghívni Önöket egy fontos fórumra, amelynek központi témája a Gersekaráti Sárvíz-tó halgazdálkodásának és egyéb hasznosításának jövője. Mint ahogy azt korábban a Gersekaráti Hírmondó, a Vas Népe, és több más média is megírta, a tó halgazdálkodási jogának haszonbérleti szerződése 2025. január 31-én lejár, és a település testülete úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a tó horgászati üzemeltetését is.

MEGHÍVÓ - a Gersekaráti Sárvíz-tó jövőjéről szóló fórumra

A döntés helyben és Vas vármegyében is sokakat meglepett, és azóta civilek, horgászok petíciót is indítottak a tó halgazdálkodási jogának Szövetség általi megtartása érdekében. Néhány nap alatt több száz aláírás gyűlt össze, amelyek támogatják, hogy a tó továbbra is elérhető legyen minden szövetségi horgász számára a korábbi feltételekkel. Hálásan köszönjük minden horgásznak és támogatónak, akik eddig kiálltak a Gersekaráti Sárvíz-tó halgazdálkodási jogának meghosszabbításáért!(További aláírások ide kattintva online leadhatóak.)

Az általunk szervezett fórumon lehetőség nyílik arra, hogy minden érintett lakos, horgász elmondhassa véleményét, kérdéseket tegyen fel, és közösen keressünk megnyugtató megoldási lehetőséget erre a nem mindennapi helyzetre. A fórum keretében bemutatásra kerül a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és tevékenységei is, hogy mindenki számára teljes körű információk legyenek elérhetőek a szervezetről.
Reményeink szerint a település képviselő-testülete is részt vesz az eseményen, hogy ezt a fontos témát közvetlenül a lakosokkal és a horgászokkal is át tudjuk közösen beszélni.

Időpont: 2024. október 24. (csütörtök), 17:00 óra
Helyszín: Gersekarát, Művelődési Ház - 9813 Gersekarát, Honvéd Utca 2.

Az eseményhez kapcsolódóan mellékeljük az ügy részletes előzményeit tartalmazó korábbi tájékoztatónkat, hogy mindenki átfogó képet kaphasson a helyzetről. (Itt érhető el.) Ez a döntés nemcsak gazdasági hátrányt jelent a horgászok számára, hanem számos kérdést vet fel a tó hosszútávú horgászati fenntarthatósága és halállományának védelme tekintetében.
Szövetségünk továbbra is a horgászok érdekeit tartja szem előtt és elkötelezett a tó halgazdálkodási jogának megtartásában. Ezúton is tisztelettel kérjük Gersekarát Község Önkormányzatát, hogy vizsgálja felül döntését, és a Szövetségünk kártérítésére, valamint a horgásztó üzemeltetésére szánt pénzügyi forrásait fordítsa a Sárvíz-tó strandjának további megújítására, vagy a településen élő lakosság által fontosnak tartott fejlesztésekre.

Mi ott leszünk, és számítunk az Ön aktív részvételére is!

Meghívásunk elfogadásában bízva, üdvözlettel:
Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.92°  Páratartalom: 71%