Széchenyi Terv Plusz

Megérkeztek a halak az ünnepi hétvégére

2022.10.18. Megosztom

A haltelepítés után általános horgászati tilalom nem került egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni a szép őszi időjárásba. Az idei évben a mai telepítéssel együtt 58.844 kg ponty kerül kihelyezésre vasi vizekbe, melyből 9.900 kg extra -6-8 kg közötti- méretű volt.

Megérkeztek a halak az ünnepi hétvégére

A horgászati és halászati ágazatot különösen sújtó gazdasági nehézségektől függetlenül Szövetségünk próbálja a lehetőségekhez képest minél magasabb szinten kiszolgálni a horgásztársak igényeit, így a Tógazda Zrt. zalaszentgróti telephelyéről hétfőn az alábbi halmennyiségek érkezetek a vizeinkbe:

  • Gersekaráti Sárvíz-tó: 400 kg III. nyaras ponty
  • Magyarszecsődi kavicsbánya-tó: 500 kg. III. nyaras ponty
  • Máriaújfalui Hársas-tó: 400 kg III. nyaras ponty
  • Újperinti I. sz. kavicsbánya-tó: 450 kg III. nyaras ponty + 50 kg amur
  • Szombathelyi Csónakázó-tó: 400 kg III. nyaras ponty
  • Szombathelyi Horgász-tó: 250 kg III. nyaras ponty

A telepített halmennyiséget Szövetségünk munkatársai kísérték a telephelyről a vízpartig, a telepítésen részt vett a Megyei Halgazdálkodási Hatóság szakügyintézője is.

A fenti halasítások jelentős szövetségi önerő mellett  részben helyi egyesületek (Spartacus HE., Körmendi Munkás HE.) támogatásával és reményeink szerint  a MOHOSZ ÁPFE-IV/4/2022. “Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” elnevezésű pályázat támogatásával valósultak meg.

Kérünk mindenkit, hogy az országos halhiány és az emelkedő árak miatt különösen nagy figyelmet fordítson a halak méret -és napi mennyiségi korlátozásoknak a betartására. Halászati őreink kiemelten fogják ellenőrizni a megtartott és fogási naplóban bejegyzett halak egyedsúlyát is. Az éves mennyiségi kvóták betartása érdekében a fogási naplóba beírt és valós egyedsúly közti jelentős (0,5 kg-nál nagyobb mértékű) eltérést a halászati őrök szankcionálni fogják, ezért minél pontosabban jegyezzék be megtartani kívánt halakat.   

A továbbiakban Szövetségünk a horgászegyesületek által felajánlott forrásokból történő pontytelepítés mellett őshonos keszeg és ragadozó telepítést tervez, várhatóan szintén a MOHOSZ támogatásával.

Nyomatékosan felhívjuk a T. Horgásztársak figyelmét, hogy a hatályos horgászrendünk szerint: „amennyiben a területi jegyen került feltüntetésre az éves mennyiségi korlátozás nemeshalból, akkor a területi jeggyel engedélyezett éves nemeshal kvóta elérését követően új területi jegy, vagy kvóta jegy váltására kötelezett az engedély birtokosa, ha továbbra is horgászni kíván a Szövetségi vizeken!

A Szövetség elnöksége ismét támogatta, hogy akciós árakon lehet ősszel  az egyesületekben féléves felnőtt (34.000 Ft) és ifjúsági (17.000 Ft) területi engedélyt váltani a vasi vizekre!

Újítsa meg Ön is vasi horgászjegyét az őszi szezonra!

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

4°  Páratartalom: 82%