Széchenyi Terv Plusz

Medertérkép készült a Szombathelyi Csónakázó tóról

2013.10.27. Megosztom

A mostani felmérés során került tesztelésre az iszapvastagságot mérő készülék is

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének horgászati kezelésében lévő Gersekaráti Sárvíz-tó után az idei évben elkészült a Szombathelyi Csónakázó-és horgásztó feltérképezése is. A tavak felmérése az előző évihez hasonlóan az országban egyedülálló  medertérkép készítéssel foglakozó Lajos Tibor felajánlásaként készült el.

Medertérkép nyomtatható változatban letölthető itt >>>

Az augusztusi adatfelvétel során Lajos Tibornak lehetősége nyílt a közel egy éve tartó saját fejlesztésének eredményeként az iszapvastagságot, talpnyomást ábrázoló eszközök eredményes tesztelésére. A fejlesztés beváltotta a hozzá fűzött reményeket és a részletes medertérkép után elkészült a tavak iszapvastagságára vonatkozó felmérés is. A pontos iszaptérkép elkészítése után, aki ismeri a halak élettanát és az iszap tulajdonságait a légnyomásváltozás függvényében, annak nem szerencse és időjárás kérdése többé a horgászat sikeressége.  A közel 60.000 adat feldolgozását követően elkészült térképek nyomtatott és elektronikus példányát a Szombathelyi Csónakázó tó partján adta át a héten Lajos Tibor készítő Puskás Norbert ügyvezető elnöknek a Vas Megyei Horgász Szövetség képviseletében.

Az iszapvastagságról készített dokumentáció megtekinthető itt >>>

 

A medertérkép elsősorban azon horgászoknak jelent segítséget, akik kevés időt tudnak a vízparton tölteni, vagy először látogatnak el a tavakhoz és nem rendelkeznek több évtizedes horgászvíz ismereti tapasztalattal. A most elkészült térkép megtekintését követően egy tudatos horgász az időjárástól, napszaktól, fogni kívánt halfajtól, horgászmódszertől függően más-más helyen tud leülni ezzel is növelve a horgászat eredményességét. A tavak mederviszonyairól készült virtuális barangolás megtekinthető itt, valamint a nyomtatott medertérkép hamarosan megtekinthető lesz a Szombathelyi Csónakázó-tó partján is.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki Lajos Tibornak az elvégzett professzionális munkáért!



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

15.67°  Páratartalom: 69%