Széchenyi Terv Plusz

Marcal folyó vasi szakaszán feloldásra kerül a horgászati tilalom jövő évtől

2013.10.02. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Marcal folyó Vas megyei szakaszán az általános horgászati tilalom feloldását kezdeményezte a nyár folyamán a  kifogott hal megtartása nélkül. Szövetségünk kérelmét indokolta, hogy a folyó vízminősége az elmúlt két -és fél évben - a vörös iszap tragédia óta -  folyamatosan javult és a vízi élővilág megújulása is fokozatosan megkezdődött. A horgászati tilalom feloldása - hal elvitel nélkül - megteremti a legális sporthorgászat lehetőségét, de mégis biztosítja természetvédelmi és ökológiai szempontból a folyóban lévő szaporodóképes őshonos halállomány további megerősödését.

A  területileg illetékes Halgazdálkodási Hatóság VAH/VHO/188-7/2013. számú határozatának értelmében 2014. január 01-től engedélyezett a horgászat a Marcal folyó vasi szakaszán, a kifogott zsákmány azonnali visszabocsátása mellett. Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy feloldást megelőzően Szövetségünk által elvégeztetett akkreditált halhús vizsgálatok azt az  eredményt mutatták, hogy a folyóból származó halak egyike sem alkalmas emberi fogyasztásra a  halak határérték feletti ólom szennyezettsége miatt.

A Halgazdálkodási Hatóság határozata és a NÉBIH Élelmiszer és takarménybiztonsági Igazgatóság szakvéleménye tájékoztatásul itt letölthető >>>

 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

21.7°  Páratartalom: 57%