Széchenyi Terv Plusz

Már április elején megkezdődik a megyei versenysorozatunk

2022.03.03. Megosztom

A tavalyi esztendőben a megfelelő egészségügyi előírások figyelembe vételével sikerült minden tervezett versenyünket lebonyolítani. Az elmúlt évben Szövetségünk 15-20 rendezvényen volt fő -vagy társrendező a versenysport területén. Versenynaptárunk az idei évre elkészült, ezúttal is bőségesen lesz lehetőségük megmérettetni magukat a pecásoknak.

Már április elején megkezdődik a megyei versenysorozatunk

A TackleBait Horgászbolt és állateledel kereskedéssel és a Garbolino Nagykereskedelemmel a korábban kialakított kiváló partneri kapcsolat tovább erősödik a 2022.-2023.évben is, amely a megyei versenysport programok támogatására fókuszál. Az idén tizenharmadik alkalommal megtartásra kerülő „Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza” versenysorozat új, névadó szponzoraként üdvözölhetjük a Garbolino - TackleBait céget.

Az együttműködésnek köszönhetően a versenyeinken helyezést elérő horgászok értékes vásárlási utalványokban, ajándékokban is részesülnek az emléktárgyak mellett.  A Szövetség utánpótlás-és ifjúsági, valamint fogyatékkal élő horgászoknak szóló programjainak kiemelt támogatója a 2022.évben a Decathlon Szombathelyi Sportáruház lesz, aki a Szövetség horgászközösségi eseményeit évek óta jelentős mértékben támogatja.

A megyei horgászversenyeinken a részvétel továbbra is ingyenes, mindössze érvényes állami és területi jeggyel kell rendelkezni. Versenyzői kategóriában indulni szándékozó horgászoknak viszont versenyzői engedély kiváltása kötelező a MOHOSZ követelményeknek megfelelően.

A profi horgászok országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra megengedőbb szabályok vonatkoznak. A hobbi kategóriának kifejezett célja, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között.  Hobbi kategóriában úszós és fenekes módszer egyaránt megengedett. A versenyző kategóriában kizárólag úszós módszerrel lehet horgászni.

A versenysorozat kiírásában változás lesz, hogy versenyző kategóriában versenyenként az abszolút szélső helyek kiemelésre kerülnek. A szélső helyekre sorsolt horgászok a versenysorozat további állomásain szélső helyekre már nem ülhetnek, ami az esélyek kiegyenlítését célozza. Ezen szabály alól kivételt fog képezni a kétfordulós Megyei Csapatbajnokság, mivel ez egyben a Megyei Egyéni Bajnokság, melyen eddig is irányított módon zajlott a sorsolás. Szintén ide kapcsolódó újítás, hogy az idei évben nem kell ifjúsági versenyzőt kiállítani a csapatoknak. Kortól, nemtől függetlenül 4 horgász alkothat egy csapatot. Két tagegyesület is alakíthat egy közös csapatot, de egyesületenként maximum 2 csapat indulhat.

Több, kifejezetten a halak védelmét szolgáló kitétel került megfogalmazásra az országos versenyszabályzatok előírásaival összhangban, melyeket a megyei rendezvényeinken is szeretnénk megkövetelni.

A feeder versenyeken ez idáig is legfeljebb 1 db egyágú horgot lehetett alkalmazni a szereléken, de fontos változás, hogy horognak immár szakáll nélkülinek kell lennie. Nem csak a gyári horgot fogadjuk el, hanem megfelelően lenyomott szakállú horoggal is lehet pecázni, de ennek a versenyek előtti és közbeni ellenőrzésen a Szervező Bizottság megítélése alapján megfelelőnek kell lennie.

Az Abért-tavi versenyeken kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a tó nagy testű halainak épségére, ezért az itt megrendezésre kerülő versenyeken minden versenyző köteles lesz 2 db haltartó szákot már a verseny kezdetén a vízbe helyezni. Egy haltartóban 20 kg-nál több hal nem lesz tárolható. Ha a versenyző fogása eléri a 20 kg-ot, köteles második haltartót is használni. Amennyiben az egy szákban lévő hal mennyisége meghaladja az előírt maximális 20 kg-os mennyiséget, úgy a megadott limit feletti fogás már érvénytelennek számít.

A halak védelmét szolgáló újabb intézkedés, hogy hobbi kategóriában a pontymatrac használata már kötelező lesz minden helyszínen.

Azon horgászok, akik a Szövetség valamely tagegyesületében váltották ki engedélyüket és neveznek a Szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesznek a XIII. alkalommal meghirdetett "Vas Vizek Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatban is, melybe a 2022. esztendőben az alábbi versenyek számítanak bele:

Hobbi kategóriában:

  • 2022. április 10.  - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát
  • 2022. május 01. - Kéthatár-tó Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kupa                     
  •  2022. május 15. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó Kupa                 
  • 2022.június 11. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Magyarszecsőd Kupa                                           

Versenyző kategóriában:

  • 2022. április 10. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát Kupa
  • 2022. május 01. - Kéthatár-tó Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kupa                        
  • 2022. május 15. -  Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó Kupa
  • 2022. május 21-22. - Garbolino-TackleBait Vas megyei Egyéni és Csapatbajnokság                                      

A korábbi években hagyományosan május 01-én Kerkafalván indítottuk el sorozatunkat. Azonban hosszas mérlegelést követően úgy döntöttünk, az idei évben Gersekaráton lesz a nyitóforduló 2022. április 10-én. Bízunk benne, hogy kora tavasszal halfogásban gazdagabb versenyt tudunk rendezni, mint a megszokott nyári időpontokban.

A tavalyi kiíráshoz képest lesz egy helyszínváltozás is, a hobbi kategóriában indulók ezúttal a Püspökmolnári-tó helyett a Magyarszecsődi-tavon gyűjtögethetik a pontokat.

A megadott fordulókból kategóriánként minimum 3 fordulón kell részt venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. A versenysorozaton bárki elindulhat, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számít bele.

A felnőttek mellett feltétlenül számítunk a gyermek és ifjúsági horgászokra is. Minden versenyen külön díjazzuk a 18 éves korig a hobbi ifjúsági kategóriában indulókat is.

Meghirdetjük a 2022. évben a Megyei Egyéni Utánpótlás Bajnokságot, az egy napos verseny a Megyei Csapatbajnoksággal párhuzamosan kerül lebonyolításra május 21-én az Abért-tavon. Az ifi bajnokságon a Vas Megyei Horgász Szövetség valamely egyesületében tagsággal rendelkező utánpótlás (U25) korú versenyzők indulhatnak. Részt vehetnek az U25-ös korosztályból mindkét nemből azok, akik a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem töltötték be 25. életévüket.

Június 19-én a Rábasömjéni-tavon tartjuk a megyei Ifjúsági Horgászviadalt. A rendezvény ezúttal is a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program keretében valósul meg. A versenyen dobogós helyezést elért fiatalok az emléktárgyak mellett, értékes Decathlon ajándékokkal gazdagodhatnak, továbbá a verseny első három helyezettje - az utazás költségeinek kivételével - díjmentesen, teljes ellátással (szállás, étkezés) vehet részt a MOHOSZ 2022. évi Országos Horgászviadalának nyáron megrendezendő döntőjében.

A kategóriák szezon végi győztesei elnyerik a vándorserleget és a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza 2022” címet. Továbbá az első helyezettek egy a 2023.évre érvényes éves területi jegyet nyernek a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekre, valamint egyéb értékes ajándékokat.

A versenynaptár és a versenyek részletes kiírása jelen hír mellékleteként már előzetesen elérhető, de a versenyekre való regisztrációs felületet megtalálják Szövetségünk honlapján 2022. március 09. 10.00 órától az események menüpont alatt. Ahogy tavaly, úgy idén is egymástól elkülönítve készült nevezési felület a hobbi (felnőtt, ifjúsági) és a versenyző kategóriában indulóknak.


Kérjük, fordítsanak kellő figyelmet arra, hogy a megfelelő kategóriába adják le nevezésüket!
Helyszínenként  35-50  fő nevezését tudjuk fogadni, így nem érdemes késlekedni!

Sikeres versenyzést kívánunk!

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

16.78°  Páratartalom: 48%