Széchenyi Terv Plusz

Májusban veheti kezdetét a megyei versenysorozat

2021.03.04. Megosztom

A 2020. év ismert nehézségei ellenére, a hatósági előírásokat maximálisan betartva sikerült – egy kivételével - az összes versenyünket megszervezni. Amennyiben nem szól közbe a pandémia, az idei évben is számos megmérettetésen vehetnek részt a pecások hobbi és versenyző kategóriában egyaránt. A szombathelyi Decathlon Sportáruházzal való kiváló együttműködésnek köszönhetően a legeredményesebb versenyzők a serlegeken, érmeken felül ezúttal is értékes utalványokban részesülhetnek 250.000 Ft összdíjazásban.

Májusban veheti kezdetét a megyei versenysorozat

Horgászversenyeinken a részvétel továbbra is díjmentes, mindössze érvényes állami és területi jeggyel kell rendelkezni. Versenyzői kategóriában indulni szándékozó horgászoknak viszont versenyzői engedély kiváltása továbbra is kötelező lesz. Ha járványhelyzet miatt elrendelt veszélyhetet májusban is fennmarad, akkor a hobbi horgászoknak is kell az idén – kivételesen - versenyzői engedélyt váltani, mert kizárólag regisztrált sportolók vehetnek részt sporteseményeken.  Versenyzői engedély a saját HORINFO horgász profilba belépve, bankkártyás fizetéssel intézhető.

A profi horgászok országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra lazább előírások vonatkoznak, így például náluk lehetséges feederezni is. A hobbi kategóriának kifejezett célja, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között. A felnőttek mellett számítunk a gyermek és ifjúsági horgászokra is. Minden versenyen külön díjazzuk a 18 év alatti hobbi ifjúsági kategóriában indulókat.

Minden horgász, aki a Szövetség egyik tagegyesületünkben váltotta ki engedélyét és nevez a Szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesz a XII. alkalommal meghirdetett "Vas Vizek Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatba is, melybe az alábbi versenyek számítanak bele:

Hobbi kategóriában:

Versenyző kategóriában:

A tavalyi kiíráshoz képest lesz egy helyszínváltozás, a versenyzők ezúttal Püspökmolnári-tó helyett a Zala megyei Kerkafalván gyűjtögethetik a pontokat, így május 01-én számukra is megkezdődik a sorozat.

A megadott fordulókból kategóriánként minimum 3 fordulón részt kell venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. A versenysorozaton bárki elindulhat, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredmény számít bele.
A kategóriák szezon végi győztesei elnyerik a vándorserleget és a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza 2021” címet valamint egy a 2022.évre érvényes éves területi jegyet a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekre, valamint Decathlon utalványokat.

A versenyek részletes kiírását és a versenyekre való regisztrációs felületet megtalálják Szövetségünk honlapján az események menüpont alatt. Ezúttal egymástól elkülönítve készült nevezési felület a hobbi (felnőtt, ifjúsági) és a versenyző kategóriában indulóknak. Kérjük, fordítsanak kellő figyelmet, hogy a megfelelő kategóriába iratkozzanak fel! Helyszínenként átlagban legfeljebb 50-60 nevezést tudunk fogadni, így nem érdemes késlekedni!

Sikeres versenyzést kívánunk!

Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

14.55°  Páratartalom: 48%