Széchenyi Terv Plusz

Vasi Vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat júniusban veszi kezdetét

2020.05.21. Megosztom

A járványhelyzet okozta korlátozások enyhítésével egyidejűleg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége úgy határozott, hogy az év hátrelévő részében megtartja versenyeit, így a pecásoknak az idei évben is számos lehetőségük lesz a megmérettetésre hobbi és versenyző kategóriában egyaránt. A szombahelyi Decathlon Sportáruházzal létrejött együttműködésnek köszönhetően a versenyeinken a legeredményesebb versenyzők a serlegeken, érmeken felül ezúttal értékes tárgyjutalomban is részesülhetnek.

A Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza elnevezésű többfordulós versenysorozatunkon a részvétel ezévben is díjmentes, mindössze érvényes állami és területi jeggyel kell rendelkezni. Versenyzői kategóriában indulni szándékozó horgászoknak viszont versenyzői engedély kiváltása kötelező az országos irányelveknek megfelelően. Versenyzői engedély kiváltásáról bővebb információ  ide kattintva érhető el.



A profi horgászok az országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra lazább előírás vonatkozik, így például náluk lehetséges feederezni, illetve fenekezni is. Az idei évben változás, hogy a versenyeken tilos az etetőrakéta, spomb használata, erre kérjük minden hobbi horgász legyen kiemelt figyelemmel. A hobbi kategóriának kifejezett célja, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között. A felnőttek mellett számítunk a gyermek és ifjúsági horgászokra is. Versenyeinken külön díjazzuk a 18 év alatti hobbi ifjúsági kategóriában indulókat.



Minden versenyző, aki a Szövetség egyik tagegyesületében váltotta ki engedélyét és nevez a Szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesz a tizenegyedik alkalommal meghirdetett "Vas Vizek Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatba, melybe az alábbi versenyek számítanak bele:

Hobbi kategóriában:

  • 2020. június 14. Vasi Vizeken-Decathlon - Karát Kupa -> Helyszín:Gersekarát, Sárvíz-tó
  • 2020. június 20 Vasi Vizeken-Decathlon - Molnári Kupa -> Helyszín:Püspökmolnári-tó
  • 2020. szeptember 06. Vasi Vizeken-Decathlon - Abért –tó Kupa -> Helyszín: Lukácsházi Abért II. tó

Versenyző kategóriában:

  • 2020. június 14. Vasi Vizeken-Decathlon - Karát Kupa -> Helyszín: Gersekarát, Sárvíz-tó
  • 2020. június 21. Vasi Vizeken-Decathlon Molnári Kupa  -> Helyszín: Püspökmolnári -tó
  • 2020. szeptember 06. Vasi Vizeken-Decathlon - Abért –tó Kupa -> Helyszín: Lukácsházi Abért II. tó
  • ​2020. szeptember 12-13.  Decathlon - Vas megyei Egyéni és Csapatbajnokság ( 2 forduló, 2 * 4 óra;) -> Helyszín: Lukácsházi Abért II. tó

Hobbi kategóriában megadott 3 versenyből minimum 2 megméretettésen, míg a versenyzőknél a megrendezésre kerülő 5 fordulóból,  legalább 3 fordulóban részt kell venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. A versenysorozaton bárki elindulhat, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számít bele. Versenyenként az 1-3. helyezett serleg jutalombanrészesül, emelett versenyeink névadó szponzorának felajánlásából értékes Decathlonos nyereményekkel lehetnek gazdagabbak mindkét kategóriában. A kategóriák szezon végi győztesei elnyerik a vándorserleget és a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza 2020” címet valamint egy a 2021.évre érvényes éves területi jegyet a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekre.

A Feeder horgászat szerelmesei is bőséggel találnak idén lehetőséget megyénken belül a versenyzésre. A Vasi Vizeken-Garbolino Feeder Kupa 2020. május 16-án már sikeresen lebonyolításra került.  Ezen a hétvégén vasárnap a Vasi Vizeken-Damil.hu-Trabucco Method Feeder Kupán versenyeznek az Abért II-es tavon, majd következő hétvégén ugyanitt a Methood Feeder OB selejtezőjét tartjuk. A korábbi években rendre megtartott, a  Burgenlandi Horgász Szövetség és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége közös hagyományos, barátságos horgászversenye, valamint a Vasi Vizeken - Kéthatár-tó Kupa,  továbbá a Tisztségviselői Horgászverseny is sajnos törlésre került az idei naptárból.

Egyesületeink túlnyomó többsége az eredetileg kiírt, vagy egy kicsit későbbi időpontokban, de megrendezik saját versenyeiket, melyre szeretettel várják tagjaikat. 
A Jelenleg érvényben lévő törvényi szabályozások alapján tömegrendezvények megtartása nem engedélyezett, így a 2020. július 11-én szombatra tervezett VII. Pinka-völgyi Halas Nap megrendezése egyelőre kérdéses. Bízunk benne, hogy a járványhelyzet javulása és korlátozások feloldása lehetővé teszi majd, hogy az eredetileg tervezett időpontban minél színesebb és szórakoztatóbb programokkal tudjuk fogadni horgászainkat és az érdeklődőket.

A tavalyi évben is rendkívül népszerűek voltak versenyeink, voltak fordulók ahol az indulók száma meghaladta a 70-et, így nem egyszer előfordult, hogy már a nevezési határidő lejárta előtt - a versenyhelyszínek adottságaira való tekintettel - le kellett zárnunk a regisztrációt. Érdemes tehát minél előbb leadni nevezésüket versenyeinkre! 

Azon versenyzők, akik előzetesen neveznek, de nem jelennek meg két versenyen és nem is jelzik távol maradásuk okát a Szövetségnek, azok kizárják magukat a hátralévő versenyekből és a következő évben sem indulhatnak a versenyeinken. (Ezen szabályozással kizárólag az a célunk, hogy olyan személyek ne vegyék el nevezéseikkel mások elől az indulás jogát, akik rendszeresen nem jelennek meg versenyeken.) A versenyek részletes kiírását és a versenyekre való nevezési felületet megtalálják a  Szövetség honlapján az események menüpont alatt.


Reményeink szerint a versenyeinket zavartalanul megtudjuk rendezni, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel a változás jogát fenntartjuk! Vigyázzunk egymásra!

Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

15.57°  Páratartalom: 52%