Magyarszecsődön zárult az idei megyei hobbi versenysorozat

2022.06.11. Megosztom

Magyarszecsődön került megrendezésre 2022. június 11-én, a Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat hobbi kategóriájának zárófordulója a VASI VIZEKEN-GARBOLINO-TACKLEBAIT MAGYARSZECSŐDI TÓ KUPA. A verseny előtti napokban sajnos több horgásznak is vissza kellett mondani a részvételt, munkahelyi elfoglaltság és egészségügyi okok miatt, de sajnos voltak akik nem jelezték távol maradásukat. Végül az előzetesen regisztrált 38 főből 26 fővel vette kezdetét szombat reggel horgászverseny.

Magyarszecsődön zárult az idei megyei hobbi versenysorozat

Az ifik egy hármas, a felnőttek egy 7 fős és két 8 fős szektorba lettek beosztva. Szervezők és a versenyzők is kíváncsian várták, hogy milyen lesz a nap végkicsengése.Az tudva lévő volt, a tó az elmúlt évek telepítéseinek köszönhetően gazdag és sokszínű halállománnyal rendelkezik, viszont versenykörülmények között nem igazán volt még tesztelve és egyesületi versenyeken sem szoktak kimagasló fogások születni. A kíváncsiság mellett az izgatottság is tapasztalható volt, hiszen a versenysorozat összesített állása szoros képet mutatott hobbi kategóriában. A felnőtt mezőnyben az első négy helyezett 4 ponton belül volt egymáshoz képest és az őket követőek sem voltak sokkal lemaradva. A szombati záró megmérettetésen kötelező volt hozni a jó eredményt annak, aki érmes helyen szeretett volna végezni.

Fél 10-kor elindításra került a 4 órás verseny, ahol a már megszokott szabályok szerint egyidejűleg 1 bot volt használható, azonban úszós vagy fenekes módszer megválasztása a horgász döntése volt. A szeles, de szép napsütéses idő rányomta a bélyegét a halak kapó kedvére, igazán nem volt kiemelkedőnek nevezhető a mai fogások sem.

A verseny kezdetét követő néhány percen belül Kisörsi Ferenc (Vas m. Savaria SHE.) a "B" szektorban terelt egy közel 6 kg-os pontyot szákba. Hasonlóan kezdett első dobásra Sántáné Tóth Andrea (Körmendi Munkás HE.) is, aki a start dudát követő 5 percen belül  már egy 2 kg közeli pontyot tudott magáének.

 A kezdeti csendes időszakot követően többen átváltottak az apró halazásról feeder botos pecára és a tó belsőbb részeinek próbálkoztak. A verseny második felében megindultak a tó amurjai, melyből Szabó Gábor (Spartacus HE) horgásztársnak hármat, míg Pajtli Tibornak (Spartacus HE.)  hat szép példányt is sikerült szákba terelni.

A mérlegelés a kijelölt pálya elején az ifikkel kezdődött. A fiatalokat nagy kihívás elé állította a Magyarszecsődi tó, ezúttal túl sok halat nem sikerült a szákba terelniük. A nap legjobbja 260 gramm apró hallal Gersei Milán (Körmendi Munkás HE.) lett, másodikként Vogl Zalán (Spartacus HE.), harmadikként Bors Ivett (Spartacus HE.) végzett. Nekik sajnos nem sikerült halat fogni így a versenyszabályzat értelmében kerültek a helyezések kiosztásra.

Felnőtteknél szerencsére jobb fogások születtek, de azért az kijelenthető volt, hogy nem volt egyszerű dolguk nekik sem. Végül a győzelmet Pajtli Tibor (Spartacus HE.) szerezte meg egy helyezési számmal 13.080 gramm fogással. Tibor az idei évben a Kéthatár-tó Kupán és az Abért Kupán is győzelmet aratott, így kimagasló eredményével az idei évben a hobbi horgászok között ő lett a Vasi vIzek legjobb sporthorgásza is, mely összesített  eredményhirdetésre évvégén kerül sor.  

Második helyen Szabó Gábor  (Spartacus HE.) végzett szintén 1 helyezési számmal 9220 grammal.

Bronzérmesként Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE.) zárt, 6640 gramm halfogással.​

Különdíjat vehetett át  Sántáné Tóth Andrea (Körmendi Munkás HE.), mint a legjobb női versenyző. Az eredményhirdetés során Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke adta át a serlegeket, érmeket. Csak úgy, mint az előző versenyeinken, a versenysorozat névadó szponzorának a Garbolino – TackleBait márkát forgalmazó BNT Business and Trading Kft.-nek köszönhetően a helyezést elérő horgászok értékes ajándékutalványokkal is gazdagodtak.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

21.24°  Páratartalom: 43%