Magyarlak térségében is vízről érkeztek a halőrök

2019.09.29. Megosztom

Szövetségünk hivatásos halőrei szeptember 28-án folytatták a Rába folyó fokozott ellenőrzési programját, így ismét csónakba szálltak, ezúttal a magyarlaki duzzasztott szakaszon. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a vízi csónakos ellenőrzést a partról kísérték végig a halőr kollégák.

Magyarlak térségében is vízről érkeztek a halőrök

A Rába duzzasztott szakaszai még most is komoly vonzerőt jelentenek a vadvizek kedvelőinek, ezért a folyó értékes őshonos halállománya megkívánja a fokozottabb halőri felügyeletet.

Az ellenőrzés során számos "új horgászhely" feltárása mellett három fő részére került figyelmeztető bejegyzés az állami horgászjegy hátuljára, mivel a horgászat napja nem került megjelölésre, illetve egy fő lett eljárás alá lett vonva állami horgászjegy és területi engedély hiánya miatt.

A jogkövető horgászok részéről ismét pozitív fogadtatása volt a csóünakos ellenőrzésnek. A szombat délután tartott ellenőrzésen egy gyönyörű, kb. 9 kilós rábai tőponty együttes visszaengedése is mosolyt csalt az ellenőrzést végző kollégák arcára.

A folyószakasz alapaos ellenőrzését követően a halőri egység még a Hársas-tavon és a Láhn-patakon kialakított Vápa-tavon hajtott végre kora esti ellenőrzést.

Ezúton is kérjük minden becsületes horgásztárs, vízitúrázó segítségét, hogy megalapozott és értékelhető információikkal támogassák a folyóvízi halállomány védelmét, észrevételeiket közöljék Szövetségünk hivatásos munkatársaival az alábbi elérhetőségen:

info@vasivizeken.hu e-mail címen vagy telefonon a 06-94/506-835-ös számon, illetve az on-line anonim bejelentő felületünkön

 

 

 Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

17.25°  Páratartalom: 79%