Széchenyi Terv Plusz

25 csapattal kezdetét veszi az idei iskolai horgászvetélkedő

2018.02.21. Megosztom

Immáron tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő, általános iskolás gyermekek számára kiírt horgászvetélkedőre az idei évben 25 csapat adta be nevezését. Az I. levelező forduló feladatlapjai a mai napon kiküldésre kerültek a nevezők részére.

25 csapattal kezdetét veszi az  idei iskolai horgászvetélkedő

A verseny célja az elmúlt évek során nem változott, a legfontosabb hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival egy játékos vetélkedő keretein belül. 

A résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérik össze tudásukat. A levelező fordulók zárásaként a csapatok egy helyszíni vetélkedőre jutnak tovább, ahol kiderül, hogy melyik csapat ismeri legjobban a vasi vizeket. A  szellemi tudás tesztelése mellett ismét sor kerül a döntő keretein belül egy közös csapat horgászversenyre is, ahol a fiatalok a korábban elsajátított elméleti tudásukat kamatoztathatják immár pecabottal a kezükben. 

A verseny központi témakörei: víz, hal, környezet, melyekhez szorosan kapcsolódó tesztfeladatot a Szövetség Ifjúsági Bizottságának tagjai készítették el. A feladatsor a nevezéskor megadott e-mail címekre kiküldésre kerültek, illetve cikkünk mellékleteként is letölthető!

Az első levelezős feladatsorok megoldásának benyújtási határideje: 2018. március 10.

 

A csomagok felbontása és értékelése a leadási határidőt követő 15. napon belül történik. Az eredmények közzétételre kerülnek a Szövetség internetes oldalán.

A feladatok megoldásánál nem elegendő csupán az egyéb hozzáadott tudás nélküli másolás, gyors internetes keresés. A minél sikeresebb felkészülés és eredményes szereplés érdekében célszerű  szakkönyvekben, szakfolyóiratokban is a válaszok után keresgélni. Ezenfelül az értékelő bizottság a javítás során plusz pontokkal jutalmazhatja a kreatív feladatmegoldást, saját gondolatok megfogalmazását.

 A feladatok megoldásához az Ifjúsági Szakbizottságunk sok sikert kíván!

A vetélkedő során felmerülő kérdéseitekkel kapcsolatban örömmel állunk a rendelkezésetekre a következő elérhetőségek bármelyikén: 

Tel: +36 94 506 835   -   Mobil: +36 70 33 99 703   -  E-mail: info@vasivizeken.hu

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.22°  Páratartalom: 96%