Széchenyi Terv Plusz

Kvóták elérése, részletjegyek lejárta a sláger probléma a halőrzésben

2019.08.23. Megosztom

Fokozott nyári halőrzés során egyre több kisebb-nagyobb probléma áll elő, mely tapasztalatokból - megelőzési célból - ezúton kívánjuk figyelmeztetni a sporttársakat.

Kvóták elérése, részletjegyek lejárta a sláger probléma a halőrzésben

Szövetségünk halőrei augusztus elejétől több esetben jelezték, hogy több horgászunk, - elsősorban figyelmetlenségből – elmulasztotta megvásárolni a három részletben váltható megyei területi jegy 2019. augusztus 01-től érvényes harmadik részletét! Felhívjuk a T. Horgásztársak figyelmét arra, hogy a fenti mulasztás esetén, - mivel érvényes területi jegy hiányában folytat az illető horgászatot – halőreink eljárása alapján kezdeményezzük a Halgazdálkodási Hatóságnál halvédelmi bírság kiszabását, amely a jogszabály alapján az állami horgászjegy visszavonásával is jár!

E mellett figyelmezetjük a zsákmányt megtartó horgászainkat arra, hogy az éves területi jegyek birtokában kifogható és megtartható hal mennyisége engedély típusonként eltér, így kérjük, kísérjék figyelemmel az általuk regisztrált hal mennyiségét, mivel horgászrendünk szerint a kifogható kvóta elérésekor a horgász csak ún. „kiegészítő kvóta jegy”, vagy újabb területi jegy váltását követően tarthat meg halat vizeinken. A kvóta túllépését követő halfogás esetén szintén súlyos szankcióra számíthat a figyelmetlen horgász!

Jegy típus Kvóta
 Felnőtt megyei komplett 1. ter.jegy  40 db. – max 80 kg -  nemes hal, 80 kg egyéb  hal
3 szabadon választott tó+folyók  ter. jegy 30 db. – max 80 kg -   nemes hal, 50 kg  egyéb hal
Felnőtt folyóvízi  ter. jegy 20 db  – max 80 kg - nemes hal + 50 kg egyéb

 

Tájékoztatjuk Horgászainkat, hogy egyesületeinknél kapható 25.000.-Ft-os kedvezményes megyei területi jegyünk, mely augusztus 1-től 2020. január 31-ig érvényes valamennyi megyei horgászvizünkre!

Ne rontsa el az őszi horgászatát figyelmetlenségből, kérjük, pótolja a területi engedély vásárlását értékesítő helyeinken!

 

 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

10.67°  Páratartalom: 66%