Széchenyi Terv Plusz

Kovács Péter és Pajtli Tibor nyerte az idei versenysorozatot

2022.12.17. Megosztom

Péntek este tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége évzáró elnökségi ülését,melynek keretében került sor Vaskeresztesen a „Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2022.” versenysorozat végeredményeinek kihirdetésére.

Seregi Miklós, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke köszöntötte a résztvevőket, meghívott vendégeket, versenyzőket, valamint a Tacklebait Horgászáruház tulajdonosát a versenysorozat kiemelt támogatóját. Ezután felkérte Puskás Norbertet, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnökét, hogy mondja el gondolatait a versenysorozatról.

Engedjék meg, hogy először is egy kedves kötelességemnek tegyek eleget és köszönetemet fejezzem ki a versenysorozat támogatójának, a Garbolino – TackleBait márkát forgalmazó BNT Business and Trading Kft-nek. A vállalkozással létrejött együttműködésnek köszönhetően horgászversenyeinken a legeredményesebb versenyzők a serlegeken és érmeken felül értékes ajándékutalványokkal is gazdagodtak, ahogy lesz ez a mai napon is. Megtisztelő számunkra a 2022-2023-as évadot is felölel horgászsport célú támogatás biztosítanak részünkre. Köszönjük a támogatást!” -mondta el Puskás Norbert, majd felkérte Seregi Miklóst, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnökét, illetve Laki László alelnök urat, hogy adják át Geröly Tibor részére a szövetség díszoklevelét.

Az elismerés átadását követően elhangzott, hogy a  2022. esztendőben immáron tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat, melynek összes fordulóját sikerült megrendezni a Szövetségnek. Kiegyenlített, sportszerű versenyzés jellemezte ezt az évet is, melybe az alábbi versenyek számítottak: a Karát-, a Kéthatár-tó-, az Abért-tó -, a Magyarszecsődi-tó Kupa, valamint a Megyei Csapatbajnokság számított bele. A többfordulós versenysorozatunkban hobbi felnőtt és ifjúsági kategóriában összesen 42, míg a versenyzők között 29 fő indult. Összeségében 70 fő felett volt  a versenysorozat indulóinak száma, melynek igazán a versenyhelyszínek befogadó  képesség korlátozott.

Versenyzőknél megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón, míg hobbiban 4-ből hármon kellett részt venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. Az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.

Felnőtt hobbi mezőnyben, a címvédő Bálint Gábornak (Körmendi Munkás HE.) a tavalyi bajnoki cím után, ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel, a dobogó harmadik fokán jutott számára hely, az általa elért 58 ponttal.  A második helyen szintén egy korábbi bajnok, Pajtli László (Spartacus HE.) végzett 65 ponttal, tovább gyarapítva a versenysorozatban elért dobogós helyezéseinek számát. A 2022. évben Vas megye legjobb sporthorgásza hobbi felnőtt kategóriában Pajtli Tibor (Spartacus HE.)  lett. Elsőségéhez sok kérdés nem férhetett, egy gyengébbre sikerült első fordulótól eltekintve végig kiválóan pecázott. Egyedül neki sikerült 3 szektor első helyezést is elérnie, így a megszerezhető, maximális 75 ponttal 49.020 gramm összfogással lett bajnok,

Ifik között hobbiban Gersei Milán (Körmendi Munkás HE.) kiemelkedett a a vetélytársai közül, mind a négy versenyt megnyerve, magabiztosan végzett az összetett rangsor élén 15.360 gramm fogással. Ezüstérmes a mezőny egyik legfiatalabb tagja Vogl Zalán (Spartacus HE.) lett 54 ponttal. Harmadik helyen Bors Ivett (Spartacus HE.) zárt, aki 48 pontjára szintén büszke lehet.

Versenyző kategóriában nagyon nagy volt a küzdelem a dobogós helyezésekért, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a harmadik helyért 4-es holtverseny alakult ki. A végső sorrend megalapításához szükség volt az elért negyedik és ötödik legjobb helyezések számbavételére is. Hiába szerzett Kovács Ákos, Tordai Gábor és Hajba Gábor is 61 pontot az egymással való összevetésben Borsos Tamás (Spartacus HE.) került ki győztesként és szerezte meg ezzel a sorozat harmadik helyét. Az első és második helyezett között is mindösszesen 3 pont különbség döntött. A tavalyi és tavaly előtti bajnok Török Zoltánnak (Elektromosok SHE.)  nem jött össze zsinórban a harmadik elsőség, 65 pontja 106.800 grammos fogása ellenére kevésnek bizonyult ehhez. A Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat 2022. évi győztese versenyző kategóriában Kovács Péter (Elektromosok SHE.) lett 68 ponttal, két szektor 1-sel és egy szektor 2-sel.

Részletes eredmények elérhetőek a hírhez kapcsoldó dokumentumokban.

A sikeres versenyzőknek és az általuk képviselt horgászegyesületeknek ezúton is szívből gratulálunk!

 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

5.67°  Páratartalom: 95%