Széchenyi Terv Plusz

Kőszegi csapat nyerte a megyei horgász csapatbajnokságot

2014.05.28. Megosztom

Németh Krisztián  lett az idei megyei bajnok

A Megyei Csapatbajnokságot elmúlt hétvégén tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Gersekaráti Sárvíz tavon. A szombaton és vasárnap megrendezett fordulókon 30 fő vett részt.  A szombat reggeli megnyitót és technikai ismertetést Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke tartotta. A csapatkapitányok sorsolták ki a versenyzőik szektorait és a rajthelyeit. A csapatbajnokságon minden induló a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. jóvoltából egy Soproni-s pólót és dobozos sört kapott a verseny kezdetén, hogy tele optimizmussal induljon a megmérettetés. 

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az első fordulóban  Németh Krisztián /Kőszegi SHE/ versenyzője lett a legeredményesebb 8500 gramm fogással. Az ifjúságiaknál Petényi Róbert /Elektromosok SHE/ remekelt  5200 gramm súllyal. Az előző hétvégi verseny tanulságait felhasználva a mostani versenyen a matchbot mellett többen ragadtak apró halazó 3-3,5 m spicc botot. Az előző évektől eltérően nem volt könnyű a nagyméretű kárászokból sokat fogni, ezért is volt eredményes módszer a 2-4 dkg közötti keszegfélékre, sügérekre történő horgászat.  Az első fordulóban  103 kg halat fogtak a pecások, míg a vasárnapi napon már 138 kg volt az összefogás. A vasárnapi fordulóban 8520 gramm fogással Nagy Ferdinánd /Csepregi Répcementi HE/ versenyző remekelt a szélső pályán. Az ifjúságiaknál Kondics Krisztián /Kőszegi SHE/ lett 7020 grammal a győztes. A sporthorgászok a versenyen kárászt, keszeget, sügért fogtak, de Mészáros Rolandnak finom szerelékével sikerült egy 2 kg körüli amurt is szákba terelni. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Seregi Miklós a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke és  Kovács László Gersekarát település polgármestere adta át a helyezett okleveleit és kupáit. Az idei versenyen indult, de dobogóra nem jutott versenyzőknek a Szövetség külön emléktárgyat adott sportszerű horgászatuk elismeréséül. Vigaszdíjként az utolsó helyezett Csepregi Répcementi HE. csapata – a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. támogatásaként  - egy tálca Soproni sört is átvehetett Kovács Attila Versenysport  Szakbizottsági tagtól.

 

    

A kiváló horgászatnak köszönhetően immáron negyedik alkalommal a Kőszegi HE csapata (Komáromi Levente, Horváth Balázs, Németh Krisztián, Incze Tamás, Kondics Krisztián 16,5 hsz) lett az idei bajnokság győztese, míg  második lett a szombathelyi Elektromosok SHE. I. csapata (Szábár Valentin, Mészáros Roldand, Paár Tibor, Varga Bálint, Kádi Szabolcs   24,5 hsz.), a dobogó harmadik fokára bravúros  pecázással felküzdötte magát a  Büki HE csapata. (Kovács Ákos, Vincze Zoltán, Misák Roland, Varga Viktor, Kajtár Máté   37 hsz.), Egyéniben Németh Krisztán végzett az élen 2 helyezési számmal 14900 gramm fogással, második lett Komáromi Levente (Kőszegi HE; 3 hsz.; 12260 gramm), míg a harmadik helyet  Paár Tibor ( Elektromosok HE.I. cs; 3,5 hsz.  10160 gramm) szerezte meg.

Eredmények itt letölthetőek >>>



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

22.73°  Páratartalom: 62%