Széchenyi Terv Plusz

Közösen ellenőriztek rendőrök és halőrök péntek este

2019.10.12. Megosztom

A kitűnő szakmai kapcsolatnak köszönhetően Szövetségünk hivatásos halőrei péntek este a Vasvári Rendőrkapitányság halvédelem iránt elkötelezett járőreivel közösen hajtottak végre ellenőrzést több vízterületen.

Közösen ellenőriztek rendőrök és halőrök péntek este

Az ellenőrzés során nem csak a Szövetség kezelésében lévő vizeket látogatták meg, hanem az ún. nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeket is, ahol a jogszabály értelmében kizárólag állami horgászjeggyel és az őshonos halfajok megtartása nélkül lehet horgászni.

A Püspökmolnári környéki tavak és a Rába mellett a Vasvári Csónakázó-tó és a Gersekaráti Sárvíz-tó is, valamint „visszatérőben” a Magyarszecsődi és az Új-perinti kavicsbányató is végig lett pásztázva - a MOHOSZ támogatással beszerzett - hőkamerával.

Halőreinknek 6 esetben kellett írásban figyelmeztetni a horgászó személyeket, a horgászat napjának megjelölésének hiánya vagy a botok felügyelet nélkül hagyása ügyében.  

Két személy területi jegye és állami horgászjegye visszatartásra került, ellenük halvédelmi eljárás indult kettőnél több horgászkészség alkalmazása, illetve fogási napló vezetésének elmulasztása miatt.

 



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.89°  Páratartalom: 66%