Széchenyi Terv Plusz

Közel 900 kg hal akadt horogra az Abért-tó Kupán...

2018.05.24. Megosztom

A lukácsházi Abért tavak kedveltségét bizonyítja, hogy a nagylétszámú előzetes regisztráció miatt már a versenyt megelőzően két héttel le kellett zárni a nevezéseket, így 78 pecás kapott lehetőséget megmérettetni magát a vasárnapi napon. A remek időjárás mellett a halak étvágyára sem lehetett panasz, amit a nap végén elért 11,5 kg-os átlagfogás is bizonyít. A négyórás Vasi Vizeken - Abért-tó Kupán a horgászok összesen 898 kilogramm halat tereltek szákba, többségében amurt, kárászt, keszeget, pontyot fogtak.

remek időjárás mellett a halak étvágyára sem lehetett panasz, amit a nap végén elért 11,5 kg-os átlagfogás is bizonyít. A négyórás Vasi Vizeken - Abért-tó Kupán a horgászok összesen 898 kilogramm halat tereltek szákba, többségében amurt, kárászt, keszeget, pontyot fogta
 
Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége: „Az indulók száma megközelíti a 80 főt. Versenyző kategóriában 24-en indulnak, hobbi kategóriában 48-an, ifjúságiban hatan, mondhatni teltházas a tó, minden egyes pontján vannak pecásaink.”
A profik jobbára a rakós botos technikát választották, amivel pontosabban meg lehet horgászni az etetés helyét. A hobbihorgászok körében a feeder módszer volt népszerű. A verseny első óráiban a szeles idő szebb kapásokat hozott, kiló körüli dévérek és kárászok is jöttek.
 
Horváth Balázs – Kőszegi HE:„Addig volt a legjobb, amíg fújt a szembeszél, hozta a halat, kb. két óra múlva tükör lett a víz, akkor nagyon nehéz volt megfogni a halat.”
 
 
Majdnem tíz percbe telt, amíg Mihácsi Bálint kifárasztotta és merítőhálóba terelte ezt a jól küzdő, méretes pontyot, de megérte a sok munka. Mihácsi Bálint – Elektromosok HE: „Ez igen, ez jó volt, kinyújtotta a gumit egy jó tíz méterrel, rakóval, vele meg kellett küzdeni rendesen, ő szép volt.”
 
A halak étvágyára nem lehetett panasz, amit a 11,5 kg-os átlagfogás is bizonyít. Aki ügyesen taktikázott, jól váltogatta az etetőanyagokat, a csalikat, és megtalálta a megfelelő dobási távolságot, annak nem maradt üres a szákja. Az ifik között Rosta Máté remekelt majdnem 7,5 kilós fogással, a hobbihorgászoknál az ölbői Németh Gábor nyert több mint 26 kg-os összteljesítménnyel, versenyző kategóriában több mint 32 kg-os fogásával az alsószölnöki Wondra Christoph lett a legeredményesebb.
 
 
 
Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.92°  Páratartalom: 75%