Széchenyi Terv Plusz

Közel 110 kg hal akadt horogra a hétvégén Vassurányban

2022.09.06. Megosztom

Korábban már röviden beszámoltunk, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége immár hatodik alkalommal szervezte meg barátságos horgászversenyét, melyen kizárólag a Szövetség meghívott tisztségviselői, dolgozói és a tagszervezetek aktív vezetőségi tagja (segítő) vehettek részt. Az idei horgászverseny kiváló házigazdája a Vassurányi Sporthorgász Egyesület volt, helyszíne pedig a Vassurányi-tó.

Közel 110 kg hal akadt horogra a hétvégén Vassurányban

A reggeli megnyitót Puskás Norbert ügyvezető elnök tartotta, majd  Mészáros Károly a Vassurányi Sporthorgász Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket a festői szépségű kis tavon. Az elnök részletesen elmondta az egyesület alakulásának történetét és ismertette a horgászvizük fontosabb paramétereit és az önkormányzati tulajdonban lévő horgásztó halgazdálkodási jogának megszerzésének kisebb-nagyobb nehézségeit. Az egyesület a 2021.évben csatlakozott a Szövetséghez és azóta is aktív tagja a Vas megyei horgászközösségnek. A beszédeket követően a résztvevő  11 csapat kihúzta a horgászhelyét, majd megkezdődött a felkészülés.

A horgászvezető párosok együtt egy rajthelyen foglaltak helyet és közösen próbálták megfejteni a Vassurányi horgász-tó titkát. Néhány perccel a dudaszó után már fárasztás látszott a 6-os rajthelyen induló Kerkafalvi HE. csapatánál (Gaál Dezső - Nagy Ferenc), akik az első órában nagyon ütemesen fogták a halakat, majd kisebb szünet után a verseny vége felé újra belehúztak és végül 25.740 gramm fogással az élen is végeztek a 2022.évi tisztségviselői versenyen. 

Vasvári Petőfi HE csapata (Laki László - Bősze Imre) szintén kiváló teljesítménnyel próbálta beérni a kerkafalvi párost, de a mérleg végül 16.140 gramm fogást mutatott a nap végén így az második helyre volt elegendő a szombati napon.

A verseny első felében már a legtöbb helyen volt fogás, többségében ponty, kárász került a szákokba, de a Répcelaki csapatnak egy csodálatos 5+-os amurt is sikerült kisebb küzdelem után partra terelni.

A Vassurányi Horgász Egyesület vezetői és lelkes segítői a délelőtt folyamán ízletes szendvicsekkel, pogácsákkal kedveskedtek az indulóknak. Amíg a verseny tartott elkészült Mészáros Károly egyesületi elnök kiváló babgulyása is, melyre a mérlegelést követően minden indulót és kísérőt vendégül látott az egyesület.

Az egész nap kellemes időjárási körülmények között és baráti hangulatban zajlott.
Az eredményhirdetésre Forrai Dániel Vassurány polgármestere is kilátogatott, akinek nagy szerepe volt a horgász-tó önkormányzati tulajdonba kerülésében, melyet ezúton is köszönünk a horgászközösség nevében.

A versenyen az alábbi dobogós helyezések születtek:

I. hely: Kerkafalva HE. - Gaál Dezső - Nagy Ferenc - 25.740 gr.

II. hely: Vasvár Petőfi HE. -Laki László - Bősze Imre - 16.140 gr.

III. hely: Celldömölki Lokomotív HE. - Csizmazia Károly -Szélesi Csaba - 12.740 gr.

Szívből gratulálunk!

Köszönjük a Vassurányi Horgász Egyesületnek a kiváló vendéglátást!

Részletes eredmények itt elérhetőek.

 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.22°  Páratartalom: 68%