Széchenyi Terv Plusz

Kijárási korlátozás ideje alatt is lehet horgászni

2020.03.28. Megosztom

A Kormány 2020. március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére.

Kijárási korlátozás ideje alatt is lehet horgászni

A Kormány 2020. március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. A hivatalos Kormányrendelet itt olvasható.

Jelenlegi álláspontunk szerint az egyéni horgászat (A szövetségi vizterületeken - a közös háztartásban élők kivételével – egymástól min. 5 méter távolságban folytatott horgászat) továbbra is lehetséges a Kormányrendelet alábbi rendelkezése miatt:

"5. § Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani."

A Magyar Országos Horgász Szövetség a félreértések elkerülése végett részletes hivatalos tájékoztatást is adott ki, mely itt érhető el >>>

A MOHOSZ ajánlása, hogy
- a 65. év feletti horgásztársak a kijárási korlátozás fennállása alatt az utazással járó horgászati tevékenységet szüneteltessék, ugyanakkor a helyi viszonylatú, sporthorgászat a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett gyakorolható számukra is.
- a több vízterületre érvényes (összevont, országos) területi jegy birtokában a lakóhelyükhöz, tartózkodási helyükhöz legközelebb eső horgászvizet látogassák a horgásztársak.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagegyesületeinek ügyfélszolgálati/horgászjegy értékesítési rendje az új típusú koronavírus okozta járványhelyzet, mint veszélyhelyzet időszakában  itt érhető el összegyűjtve >>> 

A Szövetség vaskeresztesi ügyfélszolgálati irodájában a személyes módon történő horgászengedély váltásra 2020. április 02-től ismét lehetőség nyilik, de kizárólag időpont egyeztetéssel és a kollégák iránymutatása szerint. A horgászjegyek irodára történő beadását követően kizárólag az iroda bejárata előtt lehet várakozni!

Természetesen továbbra is lehetőség van telefonon, vagy e-mailben a horgászjegyet megrendelni, melyet előre utalást követően kipostázunk az érintett horgásztársnak.

Telefonos (+3694-506-835; +36703399703) és online ügyfélfogadással (E-mail: info@vasivizeken.hu) a kollégák továbbra is az alábbi ügyeleti rendben állnak a horgásztársak rendelkezésére az előzőekben megadott elérhetőségeken:

o Hétfő-kedd-szerda-csütörtök: 8.30 óra – 15.00 óra között

o Péntek: 8.30 óra-13.30 óra között

o Szombat-vasárnap: nincs ügyfélszolgálat

A Szövetség munkatársai hivatali mobiltelefonjaikon az előzőekben elért ügyfélszolgálati időn túl is elérhetőek rendkívüli esetekben.

Az állami horgászjeggyel rendelkezők részére a területi horgászjegyek megvásárolhatóak on-line a www.horgaszjegy.hu oldalon, lehetőség szerint válasszák ezt a megoldást személyes jegyváltás helyett!

Vigyázzunk egymásra!

Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.34°  Páratartalom: 75%