Széchenyi Terv Plusz

Két kategóriában, két nap versenyeztek a Vasi Vizeken-Decathlon Molnári Kupán

2020.06.23. Megosztom

Elmúlt hétvégén került megrendezésre a megyei versenysorozatunk legutóbbi fordulója a Vasi Vizeken-Decathlon Molnári Kupa. Szombaton és vasárnap is versenyre készülő pecásokkal telt meg a Püspökmolnári kavicsbánya-tó partja. Előbb a hobbi kategóriába nevezők, majd másnap a versenyzők mérkőztek meg egymással.

Két kategóriában, két nap versenyeztek a Vasi Vizeken-Decathlon Molnári Kupán

Szombat reggel 5 fő ifi és 26 fő felnőtt horgász erősítette meg az előzetesen leadott regisztrációját. A szabályok ismertetése után, a 18 év feletti korosztály sorsolását a Győri Likőr Zrt. támogatta meg némi ”védőitallal”, míg a fiatalok tábla csokik segítségével húzták ki rajthelyeik.

Ezután elkezdődött a másfél órás felkészülés és a csali ellenőrzés. A verseny kezdetét megelőző 10 percben lehetett elkezdeni etetni, majd pontban 9 óra 30 perckor dudaszóra indult a halfogás. A versenyen természetesen egyidejűleg 1 bot volt használható és legfeljebb 1 db egyágú horgot lehetett alkalmazni a szereléken. Úszós és fenekes módszer egyaránt megengedett volt a kategóriában.

A szombati borús, szeles, helyenként esős időben eleinte a halak kapókedve nem volt az igazi. Általában véve a többség method módszerrel, a tó belsőbb részein próbálkozott horogra csalni egy-egy nagyobb halat. A taktika ezúttal nem bizonyult túl kifizetődőnek, így az idő múlásával, egyre többen álltak át spiccbotos horgászatra, melynek eredményeképpen sikerült is, jó pár kárászt fogni, néhány törpeharcsa kíséretében.

A verseny lefújását követő mérlegelés során kiderült, hogy minden szektorban volt egy-egy kiemelkedő teljesítmény. A három szektor első helyezettjeiből alakult ki az összetett végeredmény. A „C” szektor legjobbja Paukovics Gergely (Ikervári HE.) volt, kereken 4000 grammal. Fogása elmaradt másik két szektorgyőztes társáétól, így ezúttal be kellett érnie a bronzéremmel. Második helyen a „B” jelű csoportban horgászó Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE.) végzett, 7120 grammos fogással. A verseny abszolút győztese pedig Koltai Máté (Kéthatár-tó HE.) lett, aki 8280 grammal mérlegelt.

Az ifik között nagy volt a verseny a legfényesebb éremért, ebben a szoros küzdelemben végül a verseny legfiatalabb indulója Bors Ivett (Spartacus HE.) győzedelmeskedett, 1840 grammal. Sánta Dávid (Körmendi Munkás HE.) állhatott a képzeletbeli dobogó második fokára  1620 grammal. A harmadik Szabados Rebeka (Spartacus HE.) lett 700 grammal.

Legjobb hölgy versenyzőként Fekete Imréné (Fish-Farm SHE.) különdíjban részesült a Decathlon sportáruház jóvoltából.

Vasárnap a versenyzőkön volt a sor, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A korábbi években ezen a tavon versenykörülmények között még nem találkoztak a résztvevők, így izgalmasnak ígérkező napra volt kilátás.

Ez a nap is Gerencsér Imre versenybizottsági tagunk koordinálásában zajlott,  a 16 induló helyeinek kisorsolása pedig ismételten a Győri Likőr Zrt. felajánlásának segítségével történt.

A versenykiírás értelmében itt kizárólag úszós módszerrel lehetett horgászni. A csali ellenőrzés során szabálytalanság ezúttal sem volt, mindenki sportszerűen betartotta a vonatkozó limiteket. Etetést követően elkezdődhetett a négy órás verseny. Az időjárás most sem a szebbik arcát mutatta, a versenyzőknek hol a nagy széllel, hol a szemerkélő esővel gyűlt meg a bajuk. A vasárnapi verseny forgatókönyve kicsit hasonló volt a szombatiéhoz.

Kezdetben rakós, majd miután ez nem hozta a várt eredményt, match bottal, végül spicc bottal küzdöttek a helyezéseket jelentő dekákért. Végül néhány ponty mellett, bőven kerültek a szákokba kárászok is. A kialakított 2 szektor közül a szigeten elhelyezkedő volt az erősebb. Az északi oldalon a nagyobb szélben nehezebb volt megfogni a halakat. Ettől függetlenül eléggé kiegyenlített volt a mezőny.

A két szektor 2-esből Borsos Tamás (Spartacus HE.) lehetett nap végén talán kicsit csalódott, mivel a 4080 grammos fogása nem lett elegendő az éremhez, így 4. helyen zárt.  A harmadik helyhez 5 kiló feletti fogásra volt szükség, amely Sipos Dánielnek (Körmendi Munkás HE.) össze is jött, az ő nyakába került a bronz.

A nap két legjobb horgásza között kicsivel több, mint 300 gramm döntött mindösszesen. Vámos Attila (Spartacus HE.) lett a második 6820 grammal, míg az előző héten a Karát-kupán második helyen végző Horváth Zsoltnak (Szentgotthárdi HE.) most sikerült megszereznie az első helyezést.

A kupák, oklevelek mellett ajándékutalványok is kiosztásra kerültek a verseny főszponzorának, a Decathlon szombathelyi áruházának felajánlásából. A díjakat a verseny főszervezője Gerencsér Imre, valamint Puskás Norbert a Megyei Szövetség ügyvezető elnöke adta át.

Ezúton is köszönjük Gerencsér Imre és felesége kitartó, egész hétvégés munkáját!

A versenysorozat most egy kis nyári pihenőre vonul, legközelebb 2020. szeptember 06-án az Abért-tó kupán találkozunk!

Gratulálunk minden indulónak!

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

  • Versenyző:
  1. Horváth Zsolt - Szentgotthárdi HE. - 7.160 gr.
  2. Vámos Attila - Spartacus HE - 6820 gr.
  3.  Sipos Dániel - Körmendi Munkás HE. - 5020 gr

 

  • Hobbi felnőtt:
  1. Koltai Máté Márk - Kerkafalvi HE. - 8.220 gr. 
  2. Bálint Gábor - Körmendi Munkás HE. - 7.120 gr.
  3. Paukovics Gergely - Ikervári HE. - 4.000 gr.
  • Ifjúsági:
  1. Bors Ivett - Spartacus HE. - 1.840 gr.
  2. Sánta Dávid - Körmendi Munkás HE.- 1.620 gr.
  3. Szabados Rebeka - Spartacus HE. - 700 gr

 

Legjobb hölgy versenyző: Fekete Imréné - Fish-Farm SHE. - 1.520 gr

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

32.89°  Páratartalom: 42%