Széchenyi Terv Plusz

Kerkafalvi-tónál is megújultak a kültéri elemek

2021.09.29. Megosztom

Kora tavasszal felmérést végzett az egyesület vezetősége a horgásztanyájuk körülött elhelyezkedő padok, asztalok állapotával kapcsolatban. Megállapításra került, hogy az időjárási behatások nagymértékben megviselték az elemeket, különösen a kültéri kiülőket illetően. Így szükségesség vált ezen tárgyak renoválása és a fedett részen lévő ülőalkalmatosságok számának növelése.

Kerkafalvi-tónál is megújultak a kültéri elemek

A feladatok elvégzéséhez a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint a vízterület halgazdálkodási hasznosítója pénzügyi támogatást biztosított a helyi egyesületnek. A támogatás felhasználásával a következő feladatok valósultak meg:

  • A Zalaerdő Zrt-nél beszerzésre került a szükséges mennyiségű tölgyfa rönk. Az erdőről való elszállítás, méretre fűrészeltetés után hat darab új rönkasztal készült két-két paddal. A meglévő elemek elpusztult részeinek, kötéseinek pótlása, kiegészítése is megtörtént, majd csiszolás és portalanítás után védőbevonattal, lazúrozással látták el.

  • Horgásztanyának a bővítése óta, öt éve nem kapott védőfestést, az időjárástól jobban érintett részeken már erőteljes mohosodás indult meg. Csiszolás és portalanítás után harminc liter jó minőségű lazúrfesték felhasználásával kívül-belül új bevonatot kapott a tanya.

A feladatokat közösségi munka keretén belül a szükséges szakmai ismeretekkel rendelkező egyesületi tagok végezték, akiknek ezúton is köszönjük a munkájukat!



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

30.03°  Páratartalom: 39%