Széchenyi Terv Plusz

Kerkafalván versenyeztek a horgászvezetők és önkéntesek

2024.10.14. Megosztom

A hagyományos 2024. évi tisztségviselői horgászversenyt október 12-én, szombaton rendezték meg Kerkafalván. A versenyen összesen 11 csapat, 22 egyesületi vezető mérte össze tudását. A rendezvényt eredetileg szeptember második hétvégéjére tervezték, de az extrém hideg időjárás miatt elhalasztották. Végül egy kellemes őszi napon került sor az eseményre, ahol a versenyzőket a csodálatos zalai táj és a vendégszeretet fogadta a Kéthatár-tónál.

Kerkafalván versenyeztek a horgászvezetők és önkéntesek

A reggeli köszöntőt Puskás Norbert, a szövetség képviseletében tartotta meg, majd ismertette a technikai részleteket. A sorsolást megelőzően Beck György, a Kerkafalvi Kéthatár-tó Horgászegyesület vezetőségi tagja szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta, hogy az egyesület 16 éve alakult, és azóta sikerült egy aktív közösséget építeni a Kerkafalvi Kéthatár-tó létrehozásával. Az egyesület stabil, száz fő feletti taglétszámmal büszkélkedhet, és a tó számos horgászverseny és egyéb rendezvény központi helyszínévé vált.

A barátságos verseny nemcsak a halfogásról szólt, hanem a közösségépítésről és az egymástól való tanulásról is. A versenyzők négy órán keresztül küzdöttek a halakért, de a hideg víz és a meleg napsütés ellenére a halak nem mindig voltak együttműködőek. A délelőtt folyamán a helyi egyesület finom szendvicsekkel látta el a versenyzőket és kísérőiket, hogy biztosítsa a jóllétüket és energiájukat.

A versenyzők szákjába pontyok, keszegek és küszök kerültek. A nap végén a versenyt Mátyás Attila és Nagy Ferenc nyerte a Kerkafalvi Kéthatár-tó HE csapatából, akik 10.870 grammos fogásukkal biztosították be a győzelmet.

A második helyen Pajtli Ferenc és Pajtli Tibor végzett 6950 grammos fogással, a Spartacus HE képviseletében.

A harmadik helyet Fördős István és Szabó Gábor párosa szerezte meg, szintén a Spartacus HE csapatából.

A verseny lezárásaként a résztvevők egy közös ebéden vettek részt, ahol Gaál Dezső egyesületi vezető és segítői finom zalai vaddisznó pörkölttel vendégelték meg a jelenlévőket. Az eredményhirdetésen a győztes párosok kupákkal és érmekkel térhettek haza. A jó hangulatú rendezvény remek alkalom volt a horgászati kapcsolatok elmélyítésére és az aktuális horgászati problémák megvitatására.

További képek itt, eredmények pedig itt érhetőek el.

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.92°  Páratartalom: 71%