Széchenyi Terv Plusz

Kalandozz velünk a Pinka-völgyben!

2023.01.23. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége bizakodva ajánlja figyelmükbe a „Helyi értékek és élmények promóciója a Pannon Térségfejlesztő Egyesület területén” c. projekt keretében életre hívott térség értékeit és élményeit bemutató első promóciós filmet, melyben a Szövetség "otthona" a Pinka-völgy kerül részben bemutatásra.

Szervezetünk történetéhez és a film létrejöttéhez szorosan kapcsolódik, hogy másfél évtizeddel ezelőtt szervezetünk központja Szombathelyről Vaskeresztesre költözött , ami megyei hatókörű szervezetek életében ritkaságnak számít azóta is. A csodálatos Pinka-völgyében kollégáinkkal, horgászvezetőkkel és a napjainkra már közel 12 ezer horgászt számláló közösségünkkel együtt rengeteg eredményt értünk el. A közös munka révén nagyon értékes emberekkel dolgozhattunk együtt a térségben és megye szerte a horgászvizeink, a helyi turizmus, valamint a térségünk fejlesztése érdekében.
Az általunk kedvelt horgászturisztikai fejlesztések, célpontok mellett minden közelünkben található településen ott van a csoda: a történelem viharait túlélt és felújított épület, kiváló hagyományőrző csoportok, csodálatos természeti környezet, fantasztikus helyi termékek, gasztronómia különlegességek, tradicionális programok és végül, de nem utolsó sorban, sok térségért tenni akaró lokálpatrióta ember.
Kétkeréken vagy túrabakancsban, családdal, barátokkal vagy egyedüli kalandorként is számtalan élményt nyújt a Pannon Térségfejlesztő Egyesület és környéke. Vadregényes tájakat fedezhetsz fel a dozmati Krisztina-kilátótól a Pinka-szurdokig, Nardától Felsőcsatáron át Vaskeresztesig.
Egyél egy jó pizzát vagy Black Dio Burgert a nardai DIO CAFFEudvarán, kóstolj meg egy extravagáns burgert vagy steaket a felsőcsatári Pinka Smoke BBQ Restaurant - Felsőcsatárétteremben, majd fojtsd le szomjadat a vaskeresztesi Mittl Pincészetízletes boraival! Járd körbe a Vasfüggöny Múzeumot, fedezd fel a térség szakrális értékeit, úgy, mint a vaskeresztesi Szent Miklós templomot és a felsőcsatári Szűz Mária kápolnát. Koronázd meg a napot egy kiadós vacsorával az Alpesi Fogadó és Borházban, ahol a messzebbről érkezett vándorok álomra is hajthatják fejüket.

Tarts velünk, hiszen a Pinka-völgy élményei Téged is várnak!

 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

2.89°  Páratartalom: 93%