Széchenyi Terv Plusz

Jubileumi közgyűlés tisztújítással és kitüntetésekkel

2018.05.12. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vaskeresztesen tartotta hagyományos évértékelő Küldöttgyűlését szombaton, melyen a Szövetség vezetői beszámoltak az elmúlt év történéseiről és az idei év terveiről, valamint az ötévente kötelező tisztújításra is sor került. A Szövetség elnöke Seregi Miklós az ülés kezdetén köszöntötte a megjelent vendégeket és a horgászegyesületi küldötteket. Az ülésen részt vett vendégként Szalay Zoltán rendőr őrnagy, kiemelt főelőadó, a Vas megyei Rendőr főkapitányság részéről. Seregi Miklós az ülés elején emlékeztette a megjelenteket, hogy a Szövetség hivatalos bejegyzése 1993. május 13-án történt, így éppen a hétvégén ünnepli fennállásnak 25. évfordulóját a szervezet. Köszönetet mondott minden horgásztársnak, vezetőnek az elmúlt 25 évben közösen megélt aktív civil szervezeti életéhez, és tájékoztatta az ülés résztvevőit, hogy a Szövetség hivatalos jubileumi rendezvényét 2018. július 14-én tartják az V. Pinka-völgyi Halas Nap keretében, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Jubileumi közgyűlés tisztújítással és kitüntetésekkel

A 2018. évi Megyei Tisztújító Küldöttgyűlésén az első napirend keretében kitüntetéseket adtak át. Vas megye Horgászatért kitüntetésben részesült Kálmán Elek a Kerkafalva HE leköszönt elnöke és alapítója, aki a Kéthatár-tó 2008.évi létrejötte óta folyamatosan aktívan dolgozott a helyi horgászközösségért, a tóért. A tevékenységét számos elkészült vízparti fejlesztés mutatja.

 

Az idén még kitüntetést vehetett át Sipos Károly a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hivatásos halászati őre. Az általa ellenőrzött területen 20 éves pályafutás alatt az örömök mellett sok embert próbáló helyzettel is szembe kellett nézni, melyben mindig lehetett rá számítani. A folyó -szennyezések, a halpusztulások, a halmentések, a telepítések és a vízparti munkák, valamint a rendezvények során is aktívan, munkaidőt nem nézve tette kötelességét. 

Elismerésben részesült Pukler Ferenc horgásztárs is, aki 2008 óta tagja a Rábapaty és Vidéke HE-nek és 2010. év óta önkéntes gazdasági felelőse. Az egyesületben vállalt feladatát hivatásának tekinti, az ifjúsági csapatok felkészítőjeként pedig sikereket is könyvelhet el. A gyerekekkel nagyon szívesen foglalkozik, fontosnak tartja a jövő generációjának informálását, oktatását. Emellett társadalmi halőr is, rendszeresen részt vesz a horgászok vizsgáztatásában, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire szereti a horgászatot. Seregi Miklós a kitüntetések átadását követően felkérte az ünnepi tisztújító ülésen meglepetés vendégként meghívott Majthényi Lászlót a Vas Megyei Közgyűlés elnökét, hogy egy a horgászközösségben  megszokottól eltérő kitüntetés átadására. Seregi Miklós és Majthényi László közösen ismertették Puskás Norbert ügyvezető elnök által hivatásként végzett 15 éves horgászközösség építő munka eredményeit. Végezetül Majthényi László a vasi sporthorgászat szolgálatáért, a horgászturisztikai fejlesztések megvalósítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért a Vas Megye Közgyűlés Elnöki emlékérmével tüntette ki Puskás Norbert ügyvezető elnököt.

Az elismerés  átvételét követően Puskás Norbert köszönetét fejezte ki minden horgászvezetőnek, munkatársnak, akik vele együtt kitartóan dolgoztak az elmúlt évtizedekben Vas megyei horgászatának fejlődéséért. A kitüntetések átadása után a tagok egyhangúan elfogadták a Felügyelő Bizottság beszámolóját, majd a Szövetség ügyvezető elnökének, Puskás Norbertnek a szakmai évértékelőjét tárgyalták meg. A beszámolóból kiderült, hogy a 2017-es esztendőben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 27 tagegyesületébe 8547 tag lépett be, amely létszámadat 568 fővel haladta meg a 2016. évi 7979 fős rekord taglétszámot.

Az elmúlt öt évben sikerült közel megduplázni a regisztrált horgászok számát a megyében, melynek következményeként folyamatosan nőtt a halasítás is a vasi vizeken. Lukács Zoltánné, gazdasági vezető az elmúlt év –pozitív eredménnyel zárt - gazdálkodási beszámolóját ismertette, majd szavazással elfogadták a küldöttek. Az ülésen a munkaterv-, és programnaptár is napirendre került, de jóváhagyták a küldöttek a tagdíjra és az idei év költségvetésére vonatkozó előterjesztéseket is. 

Az ülés utolsó szakaszában a tagegyesületi küldöttek ellenszavazat nélkül megválasztották – a következő öt évre - a Szövetség vezető tisztségviselőit és a Felügyelő Bizottság tagjait.  A Körmendi Határőr Horgász Egyesület vezetőjét Seregi Miklóst választották ismét a Szövetség elnökének. A szervezet alelnöke továbbra is a Vasvári Petőfi Horgász Egyesület elnöke, Laki László maradt, a Felügyelő Bizottság elnöki teendőit a következő ciklusban ismét az Elektromosok SHE. tagja, Kovács Attila láthatja el. A küldöttek Felügyelő Bizottsági tagoknak választották Dr. Nagy Ildikó, Dr. Molnár Tamás, Monos Tibor, Kálmán Elek horgásztársakat. A titkos szavazás keretében döntés született a tagegyesületek által delegált 27 fő Intéző Bizottsági tagról is. Az eredmények elhangzását követően Seregi Miklós elnök megköszönte a bizalmat és gratulált a megválasztott tisztségviselőknek.

A Szövetség Iroda vezetője, Puskás Norbert ügyvezető elnök tisztújítás zárásaként kérte a régi és a most megválasztott tisztségviselőket, hogy egymás munkáját segítve közösen dolgozzanak együtt tovább a Vas megyei horgászati lehetőségek megtartása és fejlesztése érdekében. A vasi pecásokat a Magyar Országos Horgász Szövetség Választmányában Puskás Norbert ügyvezető elnök és Cziráky László a Szentgotthárdi HE elnöke képviseli a jövőben.​​ ​​A különfélék között a küldöttek tájékoztatást kaptak a közel jövőben várható a horgászszervezeti elvárásokról és a horgászokmányok, jegyek elektronikus rendszerben történő kiadásáról.

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.22°  Páratartalom: 68%