Széchenyi Terv Plusz

Jubileumi FEHOVA "történelmi" bejelentéssel

2018.02.20. Megosztom

Február 15-én került sor hazánk legnagyobb horgász-vadász találkozójának, a XXV. FEHOVA szakkiállításnak az ünnepélyes megnyitójára. Ezen ünnepségen – számunkra a kiállítás szakmai tartalmát érthetően elhalványítva - dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy a Kormánytól zöld lámpát kapott a horgász szervezetek infrastrukturális felzárkóztatását lehetővé tevő, komplex fejlesztési csomag, s eddigi horgász szervezeti tevékenységet is elismerve egyidejűleg a megszületett a várva-várt döntés a MOHOSZ által ellátott közfeladatok köréről és azok tartós finanszírozásáról is.

Jubileumi FEHOVA "történelmi" bejelentéssel

Mindezt dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is tolmácsolta a horgászok felé, majd beszédében dr. Szűcs Lajos elnök a teljes magyar horgásztársadalom nevében megköszönve a bizalmat, melyet ki is kellett érdemelni és a szó nemes értelmében majd illik is megszolgálni. Szemléltette, hogy e döntés esetében a jogszabályi környezet változásainak, a kialakított egycsatornás és átlátható okmányolási rendszernek, a rendszer kifehérítésének köszönhetően mára már a 100.000 főt is meghaladó növekménnyel összesen 444.000 fő regisztrált horgászról van szó, de nem csak a számok nagyok, a felelősség is hatalmas. Kijelentette, hogy a horgászok és szervezeteik felelős gazdáik lettek és lesznek a kereskedelmi halászat terheitől csak nemrég megszabadult természetes vizeknek. ​

Most a vadászok, a vadászat mintájára az átengedett, a horgászok által ténylegesen megfizetett bevételeknek köszönhetően még jobban felívelhet a megkezdett fejlődés, fejlesztés a nemzeti kincsként is elismert halállományok tekintetében, „a vizek hátán” és a vízpartokon. A felelős, horgászcélú halgazdálkodás, mint immár deklarált közfeladat és a szolgáltató jellegű, minőségi horgászturizmus jelentős társadalmi igénye pedig évről-évre megköveteli majd a jó környezeti állapot megőrzése mellett a vízterületek komplex fejlesztését, a horgászok felvállalható, de nem öncélú érdekeinek kiszolgálását. Ez együtt kell, hogy járjon a szervezetek jelentős korszerűsítésével, az ügyintézés egyszerűsítésével, az állami adatszolgáltatási igények naprakész kielégítésével is.

Dr. Szűcs Lajos megnyitón elhangzott beszéde teljes terjedelmében elolvasható a csatolt dokumentumok között.

Cikk forrása: www.mohosz.hu

Ezúton is gratulálunk a MOHOSZ vezetésnek az elért szakmai sikerükhöz!

Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

2.33°  Páratartalom: 78%