Széchenyi Terv Plusz

Javában zajlanak a téli vízpart-karbantartási munkák a vasi vizeken

2019.01.20. Megosztom

Az elmúlt két hétben a Gersekaráti Sárvíz-tó, a Merseváti-tó, a Gencsapáti-tó, a Vasvári-tó, és a Pinkamindszenti-tó környéke, valamint a Magyarszecsőd-tó egy része "frissült" meg az új horgászszezonra.

Javában zajlanak a téli vízpart-karbantartási munkák a vasi vizeken

A vizek egy része befagyott, de Szövetség halászati őrei aktívan dolgoznak a tél folyamán is a vizek partján, hogy minél több horgásztavon lehessen kényelmesen és rendezett környezetben megkezdeni a pecázást idén tavasszal.

A munkálatok a következő hetekben folytatódnak a Szövetségi központ előtti horgásztavacskával, a Püspökmolnári-tóval, a Nagypiriti-tóval,  valamint megfelelő jégvastagság elérése esetén - reményeink szerint az egyesületi önkéntesek közreműködésével-  sor kerül még a Rábasömjéni-tó,  az Újperinti I. tó, a Celldömölki Téglagyári-tó, a Csepregi-tó, valamint a Répcelak környéki tavak is átesnek a téli megújuláson.

Sajnos ezen vízpartimunkák során elég sok szemét kerül elő a nyáron nádba eldugott palackok és csalis dobozok közül. Ezúton is kérjük azt a néhány rendetlen horgásztársunkat, hogy az idei évben ők is védjék, óvják környezetünket. 

Január elején Sebestyén Péter horgásztársunk gyermekeivel tett egy kis környezetvédelmi sétát egy tóparton, melynek keretében sajnos rövid időn belül egy zacskó szemét gyűlt össze...

 

A vízparti munkákban aktívan résztvevő segítőknek, halászati őröknek ezúton is köszönjük a munkájukat!

 

 

 

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

16.14°  Páratartalom: 67%